Морози чи потепління: прогноз погоди на лютий по Хмельниччині

Морози чи потепління: прогноз погоди на лютий по Хмельниччині

Синоптики дали перші прогнози на лютий та розповіли чого очікувати хмельничанам. 

Цьогорічна зима виявилась не такою холодною, як пророкували напередодні. Грудень та більша частина січня минулих без значних морозів чи різких температурних коливань. Та попереду ще один місяць зими — останній. Синоптики зробили перші прогнози того, що готує для жителів області лютий. Тож якою буде погода в лютому на Хмельниччині?

Народні синоптики

В Укргідрометцентрі поки не спрогнозували якою буде погода наступного місяця. Однак, перші прогнози на лютий вже зробили народні синоптики. Так, за даними книги Леоніда Горбаня "Погода до 2030 року", лютий буде мінливим.

Сильніші морози мають бути 3-4 лютого, а ще з 21 до 28 лютого. Решту днів має бути відлига або помірні морози.

Відео дня

За прогнозом народного синоптика Стаса Щедріна, кінець січня та початок лютого будуть з морозами. Натомість друга половина місяця зими буде теплою.

— До 5-7 лютого очікуємо на прохолодний характер погоди. По всій країні температура повітря вдень впаде до -4... -6 градусів та до -7... -9 градусів морозу вночі, а місцями навіть до -14 градусів. Водночас суттєві опади малоймовірні, лиш на заході України періодично пролітатимуть снігопади, — спрогнозував Щедрін. 

Друга декада лютого пройде з дощем та мокрим снігом, але температура буде переважно плюсовою. Із 21 по 28 лютого погода буде схожою на початок березня. По всій країні переважатиме тепло. Температура сягатиме від -2 до +7 градусів вночі та до -2+14 градусів вдень у різних регіонах.

Метеоролог Віра Балабух, каже, що лютий буде не дуже холодним і схожим на минулорічний грудень. А найхолоднішим місяцем зими залишиться січень.

— У лютому буде не дуже холодно: середня за місяць температура повітря коливатиметься від +2 на півдні до -2 – на північному сході, — зазначає Балабух. 

Погодні ресурси

Погодні інформери та сайти також не передбачають наступного місяця аномальних потеплінь чи сильних морозів. Натомість, останній місяць зими буде "м'яким", як і грудень. Тут прогноз співпадає. Але можливі тимчасові короткі похолодання і снігопади.

За даними Gismeteo лютий буде переважно теплим. Але з невеликими похибками в бік мінуса чи плюса. Із 18 лютого й до кінця місяця можливі невеликі морози в нічний час доби. 

Схожий прогноз на лютий дає і ресурс Accuweather. Тобто без сильних морозів і аномальних потеплінь. Але сильні снігопади можуть нагрянути в першу половину місяця.

Нагадаємо, у січні очікується кілька магнітних бур середньої та слабкої потужності. У когось  вони можуть викликати лише пригнічений настрій чи мігрень, а в метеозалежних — загострення хронічних хвороб. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі Магнітні бурі в січні 2023: календар безпечних та небезпечних для самопочуття днів

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up