Яким буде початок листопада на Хмельниччині: прогноз погоди на тиждень

Яким буде початок листопада на Хмельниччині: прогноз погоди на тиждень
  • Кінець жовтня порадує сухою погодою. А от в листопаді можна очікувати навіть снігу. 

  • Дізнавайтесь прогноз на листопад по Україні та на наступний тиждень по Хмельниччині. 

Сьогодні, 30 жовтня, Україна знову перейшла на зимовий час. Це означає, що жовтень закінчується, а на зміну йому приходить листопад. Яким буде прийдешній місяць розповів синоптик Стас Щедрін для ТСН.ua. Він зазначає, що початок місяця ще потішить теплом, але потім відчутно похолодає.

Якою буде погода в листопаді. Прогноз Стаса Щедріна

Останній місяць цьогорічної осені синоптик прогнозує холодним.

— Орієнтовно від 1 до 6 листопада в більшості областей ще переважатиме відносно теплий характер погоди та іноді місцями покапуватимуть невеликі дощі. А а от вже від 7-9 числа та аж всю другу декаду листопада є велика ймовірність, що всю країну, за винятком півдня, накриє відчутне похолодання. Подекуди навіть до мінусів у денний період, —  говорить Щедрін.

Відео дня

Також слід готуватися до снігу. По всій країні, окрім півдня, у другій декаді листопада очікується сніг.

— Усюди, окрім півдня, може притрусити снігом. Також і третя декада листопада вже не радуватиме теплом, а навпаки, похолодає ще сильніше, але опадів повинно поменшати, — прогнозує народний синоптик.

Останній день жовтня пройде без опадів, додають в Українському гідрометцентрі. Лише вночі на Лівобережжі, а вдень у Донецькій та Луганській областях можливий невеликий дощ.

Вітер 31 жовтня північно-західний, 7-12 метрів за секунду, вдень на Лівобережжі місцями пориви 15-20 метрів.

Температура вночі +4+9 градусів, вдень +8+13, на Прикарпатті, Закарпатті та Одещині +14+19; у північно-східній частині країни вночі +1+6 тепла, вдень +5+10.

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

У понеділок, 31 жовтня, температура повітря коливатиметься від +6+8 вночі до +10+13 вдень. Вітер північно-західний, 3-5 метрів за секунду. Ранок та день будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Без опадів.

У вівторок, 1 листопада, день буде хмарним — з самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. Без опадів. Вітер південний, 3-5 метрів за секунду. Температура повітря прогріється до +3+6 вночі та +10+14 вдень.

В середу, 2 листопада, хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься до кінця дня. Удень піде дрібний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути. Вітер північно-західний, 3-5 метрів за секунду. Температура повітря прогріється до +10 вночі та +12+15 вдень.

У четвер, 3 листопада, ввечері погода проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Нічний дрібний дощ припиниться ще до ранку. Вдень розпочнеться знову, проте він повинен закінчитися до приходу вечора. Температура +7+8 вночі та +10+12 вдень. Вітер північний, 5-7 метрів за секунду.

У п’ятницю, 4 листопада, з самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів. Температура повітря: +3+5 вночі та +7+11 вдень. Вітер південно-західний, 3-5 метрів за секунду.

На вихідні, 5-6 листопада, стовпчики термометра піднімуться до +6+7 вночі та +9+10 вдень. У суботу протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися. У неділю протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

*за даними сайту sinoptik.ua. 

До слова, у листопаді Землю накриє декілька магнітних бур різної потужності. Метеозалежним людям ці періоди пережити важко, але є поради, які допоможуть уникнути негативного впливу сонячних спалахів. Дізнавайтеся скільки бур слід очікувати та коли вони відбудуться. А також читайте як вберегтися у матеріалі Магнітні бурі в листопаді 2022: календар небезпечних дат

Читайте також: 30 жовтня відзначають День автомобіліста

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up