24 жовтня – «день тиші». Що потрібно знати

24 жовтня – «день тиші». Що потрібно знати
Фото ілюстративне
  • В Україні оголошено «день тиші» перед виборами. 
  • Політична агітація цього дня заборонена.

До місцевих виборів 2020 залишається один день. Вчора, 23 жовтня, в Україні завершилась передвиборча агітація. Переддень виборів офіційно називають «днем тиші», коли забороняється будь-яка політична агітація. Завершується вона офіційно о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. Тобто, вже з півночі суботи вводиться повна заборона на політичну агітацію. Цей день називають "днем тиші". 

Що під забороною:

У цей день забороняється проведення масових політичних акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів), роздача агітаційних матеріалів, проведення концертів і демонстрація фільмів, а також публікація результатів політичних опитувань.

Відео дня

Що ще заборонено у "день тиші":

  • Поширювати екстремістські матеріали та заклики до насильницького повалення влади;
  • підкуповувати виборців товарами та послугами;
  • розміщувати і поширювати агітаційні матеріали та політичну рекламу;
  • встановлювати інформаційні намети;
  • публічно закликати кандидатами голосувати за або проти партій.

Що "світить" порушникам:

За порушення закону передбачено штраф у розмірі від 500 до 850 гривень для громадян, та від 850 до 1360 для посадових осіб.

Нагадаємо, голосування на виборчих дільницях стартує у неділю, 25 жовтня, з 8:00 та триватиме до 20:00 без перерви. 

Читайте також: Зі своєю ручкою і в масці. У МОЗ нагадали правила безпеки на виборах
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up