“Фокус” склав рейтинг найвпливовіших українців. Чи є серед них хмельничани

“Фокус” склав рейтинг найвпливовіших українців. Чи є серед них хмельничани
  • Журнал “Фокус” оприлюднив свіжий рейтинг багатих і впливових. 
  • Чи є серед них політики з Хмельниччини і на якому вони місці?

Від Тимошенко до Коломойського. “Фокус” склав щорічний рейтинг “100 найвпливовіших українців”. Серед них і четверо представників з Хмельниччини. 

Як інформує видання, цього року список впливових оновився лише на 43%. До слова, в  першій десятці рейтингу немає жодного нового обличчя. Середній вік героїв списку - 47 років. Серед них найбільше чоловіків - а це 75% і 25% жінок. Серед найвпливовіших українців за версією “Фокусу” опинились президент і перша леді, Рінат Ахметов, Денис Шмигаль і Дмитро Разумков. Є серед них і вихідці з Хмельниччини. 

На 14 місці впливових опинився 46-річний хмельничанин Руслан Стефанчук. Ось що про голову Верховної Ради України пише “Фокус”:

Відео дня

"Рік, що минає, для Руслана Стефанчука був вдалим. Його попередника на посаді голови Верховної Ради Дмитра Разумкова після затяжного протистояння із президентом відправили у відставку, вакантне місце зайняв Стефанчук. На той час він проявив себе під час розгляду у другому читанні законопроєкту Зеленського про деолігархізацію, який багато хто критикував", - пише видання. 

На 22 місці рейтингу - хмельничанин і майже півроку як міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.  До призначення міністром він очолював комітет ВР з питань правоохоронної діяльності. 

"Монастирський працює зі старими кадрами, продовжує політику попередника — у перші дні на посаді запевнив, що не дозволить розділити МВС чи перепідпорядкувати Національну гвардію, порівнявши МВС  зі стислим кулаком. Єдина відмінність у тому, що зі зміною керівника міністерство фактично перейшло під повний контроль Офісу президента", - так характеризує призначення Монастирського "Фокус". 

Не обійшлося у рейтингу найвпливовіших і без подружжя Герег. Власники компанії "Епіцентр К" Олександр і Галина Гереги опинились у рейтингу на 69 місці. 

Наразі їхній дохід лише зростає. Минулого року ця сума становила понад 50,3 мільярда гривень. 


 
Нагадаємо, цього року компанія Гереги купила Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів на аукціоні Prozorro за 227 мільйонів гривень. Також вони планують інвестувати  $100 мільйонів в елеваторне господарство. Гереги також мають заводи кераміки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ольга Сомко

    Ой мля...Стефанчук и Монастырский. Знаю обоих.  Они что сами етот список составили и себя туда внесли)))) Да пошли конечно щяс очень влиятельные))))
  • Элен Сейл

    Гереги - РЕСПЕКТ !!! Поки всі як лушпені клацають куар коди і втрачають прибутки ,то Герега поставив серед лінолеуму і фарби гречку ,ковбасу  і  прокладки - і спробували б не пустити в Епіцентр кого за продуктами)))А, ще аптеку зробили) І всі собі ходять спокійно,грібуть ялинкові прикраси,аромасвічки і скатертинки до свят) І вовки ситі,і вівці цілі) Ай да Гереги ,всіх взули ,уважуха)
  • Юрій Гудок

    Як може Монастирський та Стефанчук бути впливовішими за Герегу?  По чому вони рівняють по розміру бороди чи розміру писка чи що?)  Чого тільки вартують Епіцентри. Фермерства. ФК Клуби. Переробні заводи та ін Гереги. Навіть Аваков і Зєля того року на нього вплинути не міг. Все закрито. Розгар локдауну саме а Епіцетри працювали і їх не чіпали.

    Victor Honcharuk reply Юрій Гудок

    держава може помножити вплив любого олігарха на нуль, за години

keyboard_arrow_up