Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у Хмельницькому: про що говорив у прикордонній академії

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у Хмельницькому: про що говорив у прикордонній академії
  • Спікер парламенту відвідав Хмельниччини, зокрема й обласний центр.

  • Він побував у військовому госпіталі, прикордонній академії та «Новаторі».

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відвідав Хмельниччину, і зокрема завітав до Хмельницького. Це перший його візит у статусі спікера парламенту. Сьогодні, 11 березня, він побував на Хмельницькій АЕС, у Хмельницькому військовому госпіталі та прикордонній академії. Звідти Дмитро Разумков вирушив на завод «Новатор».

Представників місцевих друкованих видань та телеканалів запросили лише на брифінг у прикордонній академії. Більшість журналістів прибули до 11:00. Протягом найближчих півтора годин вони на морозі чекали біля академії зустрічі з Разумковим. Пускати когось усередину приміщень заборонили протокольна служба та управління державної охорони.

Близько 12:30 журналістів впустили в приміщення академії. Тим часом Дмитро Разумков вручав прикордонникам відзнаки. Після приблизно 20 хвилин очікування Дмитро Разумков вийшов у хол до журналістів та провів короткий брифінг тривалістю 15 хвилин.

Відео дня

Як ми писали раніше, а саме 4 грудня 2020 року, Україна та Швейцарія уклали меморандум, який передбачає залучення гранту на виготовлення апаратів штучної вентиляції легень за швейцарським зразком. Тоді планувалося, що буде виділено 1,6 мільйона доларів США на будівництво виробничої лінії на заводі «Новатор».

Дмитро Разумков розповів, що це питання, можливо, сьогодні обговорять на «Новаторі».

— Я думаю, що цей аспект ми будемо продовжувати рухати. Те, що буде залежати від законотворців, я впевнений, ми будемо готові долучитися. Я думаю, що спільними зусиллями ми зможемо вийти на нормальний результат.

Спікера парламенту запитали про відновлення військового госпіталю, що у Раковому. Він розповів, що триває оновлення його матеріально-технічної бази.

— Нам сьогодні демонстрували те, що було встановлено, Це й ендоскопи, й колоноскопи, й нова системи рентгену. Коли переходиш з одного приміщення в інше, відчувається різниця в 20 років. Навіть не в 20, а більше, 30 років. Тому що стоїть нове обладнання, і стоїть обладнання 1984 року. Хоча треба віддати належне, лікарі кажуть, що воно працює, і працює досить непогано. Але це не означає, що його не треба оновлювати, але давайте також будемо правду говорити, — сказав Дмитро Разумков.

За його словами, для госпіталю була придбана нова система УЗД. Крім того, волонтерами був обладнаний ліфт в одній з будівель, яка доти не була для нього пристосована. Загалом до оновлення госпіталю долучаються як держава, так і благодійники. Дмитро Разумков розповів, що одному з корпусів потрібно полагодити дах, і з фінансуванням цих робіт може допомогти Хмельницька обласна рада та ОДА.

Голова Верховної Ради також торкнувся питання добудови третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС. І конкретики від нього прозвучало мало. Він зазначив, що парламент буде сприяти реалізації цього проєкту. Також сказав, що станом на 2017 рік вартість робіт оцінювали в 74-75 мільярдів гривень, але зараз ця сума є більшою. Гроші на добудову енергоблоків потрібно передбачати в державному бюджеті або шукати інші шляхи фінансування.

Додамо також, що будівництво третього та четвертого блоків Хмельницької АЕС розпочали у 1980-х роках, але так і не завершили. Третій енергоблок добудований на 75%, четвертий — на 28%. Раніше завершити будівництво блоків планували у партнерстві з Росією, але 2015 року відповідну угоду денонсували.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Надія Манзюк

    Яка ж мета цих відвідин?
    Під час карантину швора нардепів та високопосадовців завітала до навчального закладу де й так чи мале скупчення людей.
    Доцільність?
  • Тетяна Лагодюк

    Добре, що відвідав нас,ато я навіть не знаю,як би ми пережили,що його до нас не привезли😂😂😂😂😂😂,щоб мав щось корисне зробити для людей,то катається по країні....
  • Іван Осадчук

    Навчаючись у свій час у одному із вузів та вивчаючи такий предмет як  державне право тайого  устрій,(переведено з іншої державної мови) запамятав такі слова викладача  " кожен повинен виконувати свою роботу,прицьому навів  прикладу на Голові Верховної Ради бувшого  СРСР, що в обовязки даної посадової особи невходить розїзджати по державі,його місце у ВР приймати закони які в подальшому має реалізовувати виконавчий орган тобто КМ, ці роз'їзди то даремно витрачені державні кошти."
  • Леся Коваль

    А крім академії більше немає куди іхати??? Щось всі туди занадтлись))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up