Хмельницький журналіст, який заявив про побиття, до поліції не звертався

Хмельницький журналіст, який заявив про побиття, до поліції не звертався
Скріншоти з сюжетів «Надзвичайних новин»
  • Чоловік розповів, що на нього напали біля власного будинку.

  • Журналіст пов’язав це з публікаціями щодо міського голови Олександра Симчишина.

  • Втім, до поліції хмельничанин не звертався.

Журналіст із Хмельницького Максим Моргун заявив про побиття. За його словами, на нього напали біля власного будинку. Він розповів, що до нього підбіг невідомий та почав завдавати удари, більшість із яких — по голові. Про це йдеться у сюжеті «Надзвичайних новин», який опублікували на YouTube 21 жовтня.

Максим Моргун пов’язав цей напад зі своєю журналістською діяльністю:

— Я можу це пов’язувати зі своєю журналістською діяльністю, тому що ряд критичних матеріалів суттєво вдарили по рейтингу міського голови (Олександра Симчишина — прим. авт.) Є речі, про які писав тільки я. Це все відбувається тому, що вся влада зібралася в руках однієї людини. Без мера зараз навіть директора школи не призначають, — сказав журналіст, коментуючи подію.

Відео дня

Однією із тем, якої торкався журналіст у своїх публікаціях, є комунальний басейн на Зарічанській. З реєстру судових рішень відомо, що протягом 2016 року службові особи міської ради всупереч законодавству звільнили ряд фірм від сплати пайових внесків. Внаслідок цього громада отримала збитки на суму 22 803 155 гривень. Крім того, у вересні 2016 року міська рада прийняла рішення прийняти в комунальну власність басейн на Зарічанській. Його зарахували як сплату пайових внесків. Розслідування цієї справи досі триває.

Провадження щодо басейну на Зарічанській міський голова Олександр Симчишин прокоментував таким чином:

— Я не можу давати оцінку — це робота правоохоронців. Я їм тут повністю довіряю, вони так само мають робити свою роботу. Можливо, вони вбачають якісь речі, які потребують додаткового вивчення. Не хочу вірити, що це робиться для того, аби мати якісь засоби впливу на міську владу, — сказав міський голова у сюжеті «Надзвичайних новин».

Сьогодні, 23 жовтня, заступник начальника поліції Хмельниччини Валентин Білянський розповів, що Максим Моргун не звертався до поліції з приводу свого побиття:

— В одному зі ЗМІ загальнодержавного рівня було опубліковано відео про нанесення тілесних ушкоджень журналісту. Разом з тим, зазначений журналіст до органів Національної поліції не звертався. Тому за нашою ініціативою подія була зареєстрована в журналі єдиного обліку на підставі перегляду зазначеного відео, і на цей момент за цим випадком проводиться перевірка, — розповів поліцейський.

Координатор громадської організації «Громадянська мережа „Опора“» Андрій Попик розповів, що Максим Моргун є кандидатом на прийдешніх місцевих виборах:

— Якщо говорити про цей сюжет на центральних телеканалах, там фігурує Максим Моргун, який позиціонує себе журналістом. Він, крім того, є кандидатом у депутати. Можна навіть сказати, що це напад на кандидата. Як бачимо, сама особа не зверталася до поліції. Дуже часто в передвиборчий час питання погроз журналістам, погроз спостерігачам використовують як технологію. Такі ситуації можуть просто використовуватися як політтехнологічний крок. Тобто вкидається інформація про якесь там побиття, в результаті воно знаходить своє вираження тільки в медійному просторі. Але якщо сама особа не зверталася в поліцію, то питання в тому, чи був власне злочин, — сказав Андрій Попик.

Нагадаємо, що раніше ми публікували імена кандидатів у депутати Хмельницької міської ради. Серед них дійсно є Максим Моргун. Він балотується від партії «Опозиційна платформа — За життя».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Іван Іванов

    Якщо від ОПЗЖ балатується так тоді він сепар і прихильник руського міру
  • Luda Lisitsina

    Як казав Станіславський - не вірю
  • Roman Voitkov

    Піар?

    Vladimir Gursky reply Roman Voitkov

    Roman Voitkov
    Ти чув щоб останні роки в Хмельницькому ображали журналістів.
    Хоча інколи пишуть таке що не знаєш як вони себе почувають.

    Vladimir Gursky reply Roman Voitkov

    Roman Voitkov
    Думаю так.
  • Alexandr Melnik

    Симчишину немає чим зайнятися )))) він і так виграє )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up