У центрі Хмельницького пройшла акція «Ні капітуляції!» (ФОТО, ВІДЕО)

У центрі Хмельницького пройшла акція «Ні капітуляції!» (ФОТО, ВІДЕО)
  • Близько сотні хмельничан пройшлися вулицями міста.

  • Вони виступили проти «формули Штайнмаєра».

  • Як це було, дізнавайтеся у нашому репортажі.

У Хмельницькому пройшла чергова акція проти так званої «формули Штайнмаєра». Вона носила назву «Ні капітуляції». Проводили її сьогодні, 14 жовтня. Хмельничани почали збиратися на майдані Незалежності ще до заявленого початку — 14:00. Учасники тримали в руках синьо-жовті та червоно-чорні прапори, а також прапори «ВО „Свобода“». Спочатку хмельничани не виступали та не вигукували гасел, а лише спілкувалися між собою. Згодом розгорнули банери та вишикувалися у колону. Плакати були з гаслами «Ні капітуляції!», «Ні амністії вбивць!» та «Ні плану Путіна!». Загалом хмельничан було близько сотні, переважно середнього та старшого віку. Молоді майже не було.

Колона учасників акції вирушила вулицями Свободи та Проскурівською до майданчику біля кінотеатру Шевченка. Хмельничан супроводжувала поліція. Через гучномовці вигукували гасла, наприклад, «Слава Україні! Героям слава!», «Ні капітуляції!», «Пам’ятай, чужинець, тут господар — українець!», «Одна єдина соборна Україна!» Їх повторювали всі учасники маршу. Мало хто не звертав на це дійство. Багато хто обертався, а дехто ще й знімав відео.

Коли колона дійшла до кінотеатру Шевченка, на сцені біля нього тривав святковий концерт до Дня захисника України. Після виступів двох виконавців на сцену вийшли учасниця Євромайдану Анна Маєвська, боєць батальйону «Айдар» Віктор Боднар та депутатка міської ради від «Свободи» Тетяна Калюжна. Вони рішуче висловилися проти «формули Штайнмаєра», а також привітали присутніх з Днем захисника України. 

Відео дня

— Ми всі бачили, до чого призводить ухвалення доленосних рішень нашою верховною владою поза інтересами народу. В кожному місті відбувалися протести відтоді, як дізналися, що новий президент іде на підписання так званої «формули Штайнмаєра». Хтось скаже, що це популізм, але не може бути популізму ціною життів наших братів, сестер, чоловіків, — сказала Тетяна Калюжна.

Також депутатка зачитала текст звернення до Президента України, яке міська рада прийняла на сесії 9 жовтня. У документі серед іншого вимагають відмовитися від реалізації «формули Штайнмаєра». Також хочуть, аби була запроваджена повна блокада окупованих територій, не допущене надання особливого статусу окупованим територіям, притягнути до відповідальності та позбавити громадянства всіх, хто воював проти України чи співпрацював з окупантами. Крім того, у зверненні вимагається розірвати з Росією дипломатичні зв’язки та договори до повного звільнення Криму та Донбасу.

Нагадаємо, що 5 жовтня проти «формули Штайнмаєра» виступили депутати Хмельницької обласної ради. Для цього зібралися на позачергову сесію. На прийняли звернення до Президента України та Верховної Ради з вимогою не допустити надання Донбасу особливого статусу. Також назвали неприпустим відведення будь-яких українських підрозділів від лінії розмежування. Наступного для, 6 жовтня, хмельничани провели віче проти «формули Штайнмаєра» на майдані Незалежності.

Читайте такожХмельничанин Олег просить Зеленського призначити його головою ОДА

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Олекса Шумейко

    "Угоди з Росією не варті й паперу, на якому написані" Отто Бісмарк.  Про це й розказує історія взаємовідносин між Україною і Московією за останні 350 років.

    Антисвободівець reply Олекса Шумейко

    А угода із тими, які обіцяли захист взамін на ядерне розброєння варта паперу? Де вони зараз? Причому тут Росія. Всі дбають про власні інтереси, своєї країни, своїх громадян
  • Pavel Kondrashov

    Хотел промолчать. Но на фото увидел знакомых, которые откосили своих сыновей от армии. Они уже капитулировали.

    Антисвободівець reply Pavel Kondrashov

    Ці антикапітулянти не за Україну хвилюються, а за те, щоб не втрати свої заробітки на війні, житті інших
  • микола

    Щось не густо людей...

    Андрей Андрей reply микола

    выборы показали, кто такая свобода в городе
  • Віталій Малий

    Краще поганий мир...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up