“Скажений тролейбус” у Хмельницькому: розповідаємо трагічну історію, яка схожа на трилер

“Скажений тролейбус” у Хмельницькому: розповідаємо трагічну історію, яка схожа на трилер
Фото зі спільноти "Історія Проскурова" у Facebook
  • Вчора, 17 травня, водієві хмельницького тролейбуса стало зле.
  • Було це на перехресті вулиць Шевченка та Старокостянтинівське шосе. 
  • Транспорт виїхав на тротуар і збив на смерть хмельничанку.
  • Подібне вже траплялося в місті раніше. 
  • Розповідаємо детальніше історію, яка більше схожа на кіно в жанрі “трилер”.

Це була п’ятниця, 13-те. Чимало людей вірять, що в цей день обов’язково стануться якісь неприємності. У 2015 році десятки хмельничан переконалися у достовірності цих забобонів.

Водію стало зле, а тролейбус продовжив рух

Сталася ця історія 13 травня 2005-го. 17 років тому. Новина про цю подію була опублікована на сторінках друкованої газети ВСІМ. То був звичайний будній день для хмельничан. Близько 10 години чимало з них добиралися на роботу або по інших особистих справах. У місті, як зазвичай, працював громадський транспорт. Тролейбус №12 рухався за маршрутом “Катіон-Озерна”. Він під’їхав до зупинки “Хмельницьклегпром”, що на Степана Бандери. Очевидці розповідають: до салону тоді увійшли понад 40 людей, серед яких і діти. 

Нет описания.

Відео дня

Пасажири розмістилися і “рогатий” рушив з місця, в сторону центра. Раптом водієві стало зле і він втратив свідомість. Це був 36-річний місцевий житель. Журналістам ВСІМ тоді повідомляли, що перед маршрутом водій скаржився на погане самопочуття. Проте у лікарняному йому відмовили. 

Тим часом тролейбус був повністю некерований й став котитися з гірки по Степана Бендери із шаленою швидкістю. Тоді ті, хто був в салоні, розповідали - всередині почалася страшенна паніка. Мовляв, всі злякалася, що “рогатий” просто на ходу спалахне чи вибухне.

У загиблого пішохода залишилася дружина та донька

Допоки в салоні люди були страшенно налякані, тролейбус виїхав на тротуар. У той момент по ньому рухався 29-річний хмельничанин. Чоловік отримав травми, несумісні з життям. Він помер на місці події.

Тролейбус продовжив свій некерований рух далі. Він зіткнувся з автомобілем “ВАЗ 2103” на проїжджій частині. Та на цьому не зупинився. Як тут, один із пасажирів прорвався до кабіни й спрямував транспортний засіб на узбіччя. Тролейбус врізався в дерево й врешті зупинився. Очевидці розповідають: у 2005 році на місці, де зупинився “рогатий”, велося будівництво, а поряд - урвище. Тож наслідки цієї події могли бути значно трагічніші. 

Результатом цієї історії була смерть хмельничанина, про якого зазначено вище. Містяни в спільноті у Facebook “Історія Проскурова” розповідають: його звали Віталій. У нього залишилася дружина та донька. 

Окрім загиблого, 8 пасажирів отримали  тілесні ушкодження. Їм надали допомогу в міському травмпункті. Іще одна 74-річна хмельничанка була госпіталізована з травмами. Самого водія також поклали до неврологічного відділення міської лікарні. 

Чоловіка, який врятував пасажирів й сів у кабіну водія, звати Олег Усольцев. Його родичка розповідає: після події з тролейбусом, він не міг оговтатися ще кілька днів. Іще один хмельничанин, який раніше працював у тролейбусному депо, каже: 

У Хмельницькому вище описану історію обговорювали ще довго. “Скажений тролейбус”, - так назвали “рогатого” №12, через який сталася трагедія. 

“Скажений тролейбус”-2022

З часу історії зі скаженим тролейбусом минуло 17 років. Вчора, 17 травня, схожі події сталися на перехресті Шевченка і Старокостянтинівського шосе. 

Транспортний засіб рухався за маршрутом №14. За кермом був 38-річний водій. Він їхав зі сторони залізничного вокзалу. Після того, як він рушив на зелений сигнал світлофора на перехресті, тролейбус в'їхав у тротуар, який обгороджений парканом, поряд із будівельним майданчиком.

На тротуарі біля паркану, який огороджує будівництво, стояла 53-річна хмельничанка. В результаті ДТП вона загинула. Її тіло діставали рятувальники. Також в ГУ ДСНС в Хмельницькій області повідомили, що в результаті аварії травмувалося 5 пасажирів. Наразі всі обставини події встановлюють правоохоронці.

У соцмережах сестра загиблої жінки написала: у водія тролейбуса стався приступ епілепсії. Мовляв, через це транспортний засіб в’їхав у тротуар. Але це лише версія родички загиблої. Остаточну причину має визначити слідство.

Про сестру, яка загинула, хмельничанка пише наступне:

Читайте також: Обрали перевізників для п’яти приміських маршрутів Хмельницького. Деталі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Поліна Кравець

    Як можна садити за кермо тролейбуса хвору людину,і це не припущення,а правда, хто за це буде відповідати ? жінки не має
  • Владимир Калинец

    Моє День Рождение 17го Мая Травня да таккий збіг обставен
  • Владимир Калинец

    И тут я ищо 117
  • Наталя Гупало

    Лікарі винні. Якщо людина почуває себе погано то яке право не мають дати лікарняний.

keyboard_arrow_up