Інгредієнти:
Для тіста :
Фарш:
Заливка:
Збити 2 яйця. Додати сіль, долити склянку води. Поступово досипати по кілька ложок просіяного борошна. Добре вимісити все тісто.
Сформувати з тіста кулю. Накрити сухим рушником і залишити на 30 хвилин.
Натерти 2 цибулини. Подрібнену цибулю додати до фаршу. Посолити, поперчити і добре все вимішати.
Тепер час приготувати заливку. Для цього спочатку 1 цибулину слід дрібно порізати, 1 морквину потерти. На велику широку пательню додати масло. Нарізані овочі підсмажити та покласти 3 столові ложки сметани. Добре перемішати.
Взяти готове тісто і розділити його на кілька частин. Кожну з них тоненько розкачати. Намастити шаром фаршу, скрутити в тонкий тугенький рулетик і порізати поперек.
Готові ліниві пельмені поставити в один шар зрізами донизу на овочево-сметанну заливку в глибоку посудину. Долити води, щоб не доходила до краю пельменів на 5 міліметрів.
Довести до кипіння, після чого зменшити температуру до мінімуму і тушкувати ще 15 хвилин.
Готові пельмені викласти в порційні тарілки. Прикрасити зеленню. Можна подавати зі сметаною.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.