Що можна їсти у піст, а від яких продуктів потрібно відмовитись? Календар харчування на кожен день, дивіться далі.
Різдвяний піст це один з чотирьох багатоденних постів, він триває 40 днів. У цей період необхідно утримуватися від таких продуктів: м’ясо, молоко, яйця, в деякі дні не їдять рибу.
Що можна їсти з 2-8 грудня:
2 грудня (понеділок) – варена їжа без олії: каші, супи, овочі, гриби
3 грудня (вівторок) – можна дозволити собі варену їжу з олією, рибу і трохи вина
4 грудня (середа) – Введення в храм Пресвятої Богородиці. З нагоди свята можна їсти страви з олією, рибу і вино
5 грудня (четвер) – їжа з олією, страви з риби та морепродуктів
6 грудня (п’ятниця) – сухоїдіння. У раціон не можна додавати варену їжу і без додавання рослинної олії. Дозволяється вживати хліб, сіль, свіжі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи ти мед.
7 грудня (субота) – варена їжа з олією, страви з риби та морепродуктів, вино
8 грудня (неділя) – варена їжа з олією, страви з риби та морепродуктів, вино.