Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Новини за темою Читайте також
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

21:40 П’яний водій-втікач та побита поліцейська автівка: хроніка ДТП у Хмельницькому 20:00 Що буде на території індустріального парку «Хмельницький» (КАРТА) stars 19:04 Похолодання та дощ: погода у Хмельницькому 19 листопада 18:34 Їздив без прав на мопеді: на Хмельниччині суд оштрафував 17-річного "водія" Від читача 10:53 Опалювальний сезон 2019/2020 пройде стабільно 17:57 “Переніс 19 операцій”: у столичному госпіталі борються за життя військового із Хмельниччини photo_camera 17:26 Частина Гречан залишиться без світла 19-го листопада 16:30 Перший сніг паралізував Європу: коли та чи варто готуватися до негоди Україні play_circle_filled 15:33 У Хмельницькому покажуть фотовиставку "Шлях Гідності та Свободи" 15:13 Хмельницький чиновник прив’язав собаку до машини та тягнув його по дорозі (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 14:54 На залізничному вокзалі Хмельницького шукають вибухівку (ОНОВЛЕНО) 14:26 Рекордна швидкість: петиція хмельничанки про захист вуличних котів набрала потрібну кількість голосів 13:56 35 000 доларів за двох: у Хмельницькому засудили молоду матір, яка продала своїх дітей 13:20 За вихідні на вулицях Хмельницького спіймали 4 водіїв "під кайфом" 12:54 Хмельничанка Єва Мазур стала найкращою на всеукраїнських змаганнях з фехтування 12:21 Нічна "пошта". До хмельницького СІЗО хотіли перекинути пакунок з наркотиками (ФОТО) 11:51 Спіймали банду серійних крадіїв, які грабували хмельничан 11:32 У Хмельницькому стріляли по тролейбусу з пасажирами photo_camera 10:50 Майже півтисячі штрафів та три десятки ДТП: якими були вихідні на дорогах Хмельниччини 10:45 Готуймо сани влітку, воза взимку, а пенсійні заощадження змолоду (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up