Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

Відео дня
  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:24 У Хмельницькому з Кудрянки дістали тіло чоловіка 19:41 Графік відключень світла у Хмельницькому на 18 вересня 18:42 На новий корпус обласної дитячої лікарні потрібно ще 591 тисяча гривень photo_camera 17:51 Рятувальникам Хмельниччини вручили сертифікати на житло Від читача 17:04 КНП "ХОССЦ" | Продовжуємо цілодобово надавати невідкладну кардіологічну та кардіохірургічну допомогу 17:06 3 роки тюрми дали чоловіку, який вдарив ножем знайомого в Ізяславі 16:52 Посмертно вручили відзнаки рятувальникам, які загинули через атаку «шахедів» у Хмельницькому photo_camera 16:24 У Хмельницькому склали протокол на чоловіка, який переходив дорогу у невстановленому місці play_circle_filled 15:54 Посмертно нагородили воїна з Хмельницького району – Віталія Рудя photo_camera 15:15 У Хмельницькому провели сесію облради. Які рішення ухвалювали? 14:40 Ветеран з Хмельниччини представлятиме Україну на міжнародних змаганнях 13:33 Викрав авто і поїхав у сусідню область. Судитимуть жителя Хмельниччини 13:03 У хмельницькому «Електротрансі» є вільні посади: які саме 12:26 З початку року на Хмельниччині сплатили майже 4 мільйона туристичного збору: деталі 11:31 У Волочиській громаді сталася потрійна ДТП: є травмовані 10:41 Через ворожу атаку затримуються потяги, які курсують через Хмельниччину 09:55 Відмовився підтверджувати інвалідність: звільнили прокурора Хмельницької окружної прокуратури 09:02 На Бандери п’яний водій порушував ПДР: його оштрафували play_circle_filled 09:00 Курс валют у Хмельницькому на сьогодні (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up