Потрібно:
- Для бульйону:
- Для заправки:
М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.
Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.
Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.
Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.
Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.
Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.
Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.
Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.
Подавайте з сметаною.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.