Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:57 Гамалій вручив відзнаки дітям-волонтерам Хмельниччини (ФОТО) 21:37 Залужний нагородив голову Кам’янець-Подільської райради почесним знаком 20:47 На Шепетівщині директорку професійного навчального закладу та підприємицю підозрюють у привласненні бюджетних коштів 19:53 На Кам’янеччині хвору дитину привели до відділку поліції, щоб підключити інгалятор Від читача 10:01 Який обирати генератор для помешкання- 8 порад 18:53 У сусідній Вінниччині ворог влучив в енергооб’єкти 18:21 Пункти незламності серед бізнесу: де знайти у Хмельницькому (КАРТА) 17:20 Пошту в Гречанах продають за 717 тисяч. Як вона виглядає (ФОТО) photo_camera 16:52 Головний лісівник Хмельниччини отримав нагороду від Залужного (ФОТО) 16:35 Судитимуть хмельничанина, який скоїв смертельну ДТП на блокпосту Рівненщини (ФОТО) 16:09 Новий календар свят: як будуть відзначати хмельничани і що про це кажуть священники 15:23 На Хмельниччині працює ППО, — Гамалій 15:08 Хмельницьких волонтерів привітали зі святом. Як це було play_circle_filled photo_camera 14:25 У листопаді на Хмельниччині спіймали 44 браконьєри: деталі 14:01 Як діяти під час сигналу “Повітряна тривога!” та при обстрілах, — рекомендації надзвичайників 13:31 Чи може змінитися черга відключення? Запитали в енергетиків 13:16 За добу у Хмельницькому районі загорілись 3 будинки 12:44 “Незламний дух”: Віолета Лабазюк передала продуктові набори людям з обмеженими фізичними можливостями photo_camera 12:15 На хмельницькій трасі п’яний водій влетів у відбійник (ФОТО) 11:48 У Хмельницькому запрацювала ковзанка: дивіться графік і ціни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up