Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

14:47 У Летичеві осквернили меморіал загиблим героям України 14:02 Де на Хмельниччині ремонтують дороги (КАРТА) 13:54 У поліції розповіли деталі про побиття студентів у Кам’янці-Подільському 13:24 У сквері Шевченка збудують туалет за 2,6 мільйона гривень Від читача 15:01 Потрімен працівник у фаст-фуд 12:55 Посеред села на Хмельниччині вщент згорів комбайн 12:17 Хмельничанка Алла просить встановити сучасний дитячий майданчик у Лезневому 11:43 Звання "заслужених" отримали троє тренерів з Хмельниччини 11:11 Лобове зіткнення та 6 постраждалих: у поліції розповіли деталі ДТП біля Скаржинець 10:41 Понад 30 ДТП сталося на дорогах Хмельниччини за вихідні 10:13 Під Летичевом перевернулась вантажівка. Водія діставали рятувальники 09:48 В Україні зросте мінімальна зарплата: коли і на скільки 09:09 Долар стрімко падає. Курс валют на 16 вересня 08:08 16 вересня — Міжнародний день захисту озонового шару 07:07 Смачний сніданок. Як приготувати класичні американські панкейки 20:00 Що хмельничани обговорювали у Facebook цього тижня 19:00 Від нових тролейбусів до маршу за тварин: ТОП-5 новин тижня у Хмельницькому 18:00 До України прийдуть дощі та холод. Прогноз погоди на тиждень 17:00 Хмельничанин просить облаштувати пішохідний перехід на Панаса Мирного навпроти "АТБ" 16:00 На Хмельниччині судили крадія, який добровільно здався поліції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up