Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:10 Конкурс від «Всім»: голосуйте та обирайте 7 чудес Хмельницького 16:15 "Ваш син потрапив в ДТП". У Хмельницькому пенсіонер віддав шахраям 54 тисячі гривень 15:49 ДТП На Кам’янецькій: зіткнулись автобус і два легковики (ФОТО) photo_camera 15:30 «My Fest» у Хмельницькому: на організаторів склали адмінпротокол Від читача 14:13 КОНГРЕС СВІДКІВ ЄГОВИ 2020 РОКУ ВІДБУДЕТЬСЯ ОНЛАЙН 14:56 Вступники вже подали більше 200 тисяч електронних заяв до вишів 14:22 У міськраді розглядали питання кондиціонерів у громадському транспорті: що вирішили stars 13:30 На Хмельниччині в своєму будинку згорів 41-річний чоловік 13:10 COVID-19 на Хмельниччині: хворобу діагностували ще в 26 людей 12:25 Вакансії тижня у Хмельницькому: куди піти на неповний робочий день і за яку зарплату 11:25 Автоматичні ворота для подвір’я та гаражу: як визначитися з вибором (Новини компаній) 11:24 10 тисяч за 200: хмельницькі школярі отримуватимуть премії за успішне складання ЗНО 11:09 Зібрати дитину до школи: де у Хмельницькому придбати необхідні речі та не нервувати 10:45 Які країни відкрили кордони для українців. СПИСОК 10:01 В Україні знов підтвердили рекордну кількість випадків COVID-19. Скільки захворіло 09:40 На Хмельниччині поліція розшукала мисливця, який п'яним застрелив лебедя 09:07 Долар знову падає. Курс валют на 14 серпня 08:02 14 серпня – яке сьогодні свято та чого не можна робити 20:08 Що ви знаєте про “острів кохання” у Хмельницькому? (ТЕСТ) stars 19:39 Ще п’ять хворих з COVID-19 діагностували на Хмельниччині. Свіжі дані
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up