Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:05 Чоловіки і пологи. Зібрали історії хмельничан, які народжували разом зі своїми жінками stars 19:28 Лазерне шоу, ігри богатирів та заплив-марафон: яким буде "My FEST" у Хмельницькому 19:13 Теплі літні грози у більшості областей. Синоптик дала прогноз українцям на 16 червня 18:48 Монетизація пільг на проїзд громадським транспортом: як це може працювати у Хмельницькому stars Від читача 06:09 Триває Всесвітній тиждень серцевого ритму (8-14 червня 2021 р.) 18:02 Святкові вихідні у червні: як працюватимуть банки в Україні 17:49 У Хмельницькому стартували "Дворові олімпійські ігри" photo_camera 17:24 На кільцевій розв’язці поблизу Самчиків стелять новий асфальт photo_camera 16:49 На Хмельниччині засудили двох товаришів за грабіж у продуктовому магазині 16:22 За скільки та якими потягами можна доїхати з Хмельницького до моря (ІНФОГРАФІКА) stars 15:56 На Хмельниччині палії сухостою заплатили штрафів на понад 28 тисяч гривень 15:23 Все що варто знати про вступну кампанію 2021: відеоінструкції МОН для абітурієнтів 15:02 Веб-дизайн - це просто! (Новини компаній) 14:54 В Україні набули чинності нові правила розмитнення "євроблях" 14:16 В міській лікарні оновили відділення невідкладних станів (ФОТО) photo_camera 13:51 У Хмельницькому можливі перебої з подачею води 16 червня 13:24 На Хмельниччині рятували собаку з пастки тепломережі 12:50 Як можна перевірити інформацію в електронних трудових книжках (ВІДЕО) 12:18 Покарали експрацівника хмельницького СІЗО, який спробував пронести заборонені речі арештантам 11:49 COVID на Хмельниччині: додалося 60 нових хворих та ще 1 смерть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up