Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:11 Де у Хмельницькому не буде води 9 грудня (АДРЕСИ) 18:03 Мотоцикліст в кайданках, турок - під таємницею. Продовжується розгляд справи 11-річної Софії 17:42 Нове кільце, велодоріжки й тротуари: як хочуть змінити Західно-Окружну та проспект Миру stars 16:17 На купівлю автомобілів для медиків Хмельниччини витратили 1,4 мільйона, - ОДА Від читача 07:32 Кардіохірург, депутат обласної ради Андрій КЛАНЦА нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України 15:53 Біля Міцівців зіткнулися два мікроавтобуси (ФОТО) 14:36 У яких лікарнях Хмельниччини найбільше хворих з COVID-19 13:27 Як Хмельницький відзначатиме новорічні свята (ПРОГРАМА ЗАХОДІВ) 12:33 На Кам’янеччині розорали старе єврейське кладовище 12:07 Коли і де у Хмельницькому з'являться ялинкові ярмарки 11:27 «Хмельницькгаз Збут»: бізнес може зафіксувати ціну на електроенергію (пресслужба ТОВ «Хмельницькгаз Збут») 11:22 У Красилові відкрили спортивний майданчик за програмою Зеленського photo_camera 10:53 У Хмельницькому влаштували дрифт біля “Епіцентру” (ВІДЕО) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up