Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

Відео дня
  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:28 Синоптики попереджають про негоду — гроза та град накриють Хмельниччину 17:44 Троє військових повертаються «на щиті» на Хмельниччину. Хто вони photo_camera 17:28 На Хмельниччині втопився підліток 16:57 У Хмельницькому відбувся випуск ліцеїстів-прикордонників (ФОТО, ВІДЕО) Від читача 16:19 Триває Всесвітній тиждень серцевого ритму: АРИТМІЯ (відео) 16:28 Завтра — Трійця: чому прикрашаємо будинки зеленню, та інші традиції у цей день 15:46 ДТП у Хмельницькому: 62-річна жінка потрапила до лікарні 15:06 Пережив теракт в Оленівці. З полону на Хмельниччину повернувся Павло Крачан (ФОТО) 14:13 Вийшла з дому і не повернулася: на Хмельниччині розшукують літню жінку 13:18 Хмельниччина — серед лідерів по народжуваності двійнят у 2025 році 12:28 У громадах Хмельниччини попрощались із п'ятьма воїнами. Імена photo_camera 11:37 У Хмельницькому збили пенсіонера, який переходив дорогу поза «зеброю» 11:01 Нічна атака 7 червня. Скільки шахедів збили на Хмельниччині? 10:05 Рейтинг навчальних закладів Хмельницького за відзнаками випускників (ІНФОГРАФІКА) 09:04 Просять не наближатися до Хмельницької АЕС та водосховища: територію посилено охороняють
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up