Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:01 Сніг, ожеледиця... Якою буде погода на Хмельниччині у неділю 17:02 Віталій Куржий та Володимир Мельничук: загинуло двоє воїнів з Хмельниччини 16:04 Тікав від поліції: на Хмельниччині у неповнолітнього мотоцикліста евакуювали байк 15:06 На Хмельниччину на щиті повернулися шестеро військових. Хто вони Від читача 13:25 До уваги кореспондентів, які надсилають листи на офіційну електронну поштову скриньку Хмельницької митниці та митних постів Хмельницької митниці 14:11 Хмельницька АЕС шукає працівників-будівельників (ВАКАНСІЇ) 13:27 У Хмельницькому попрощались з 41-річним Олександром Черватюком 12:34 Програма розвитку паркування за 259,5 мільйона: де візьмуть гроші і на що витратять 12:04 У Хмельницькому 9 вулиць будуть сьогодні без води (АДРЕСИ) 11:39 ДТП у Хмельницькому районі: загинув 34-річний водій, двоє людей у лікарні 10:47 Поліцейський з Хмельниччини отримав «Хрест Хоробрих»: нагороду вручили у шпиталі 10:01 Ворог бив по Україні ракетами та дронами: як минула ніч на Хмельниччині 09:00 Курс валют у Хмельницькому на сьогодні, 13 грудня (ІНФОГРАФІКА) 21:01 Передають дощ з мокрим снігом: прогноз на 13 грудня для Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up