Страва дня. Готуємо справжній український борщ

Страва дня. Готуємо справжній український борщ
maximum.fm
  • Що може бути смачнішим за справжній борщ, особливо сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності.
  • Пропонуємо вам особливий рецепт найсмачнішого борщу. Обов'язково спробуйте. 

Потрібно:

- Для бульйону:

  • 800 г яловичини (з кісткою)
  • 1 цибулина
  • середня морквина
  •  корінь петрушки
  • пучок петрушки
  • 1 лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль

- Для заправки:

  • четвертинка капустини
  • 2 невеликі буряки
  • 2 морквини
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • червоний солодкий перець
  • 4 стиглих помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • топлене свиняче сало
  • сметана для подачі

М'ясо залийте водою у великій каструлі. Вода повинна покривати м'ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Зменшіть вогонь.

Цибулину, моркву і корінь петрушки розріжте уздовж навпіл. Усе  тушкуйте на сухій сковорідці до тих пір, поки не з'являться коричневі підпалини. Додайте овочі до м'яса. Киньте у каструлю перець горошком, стебла петрушки та варіть 2,5 години. За 15 хвилин до закінчення покладіть сіль і лавровий лист.

Процідіть бульйон. Зніміть м'ясо з кісток.

Після потрібно очистити всі інші овочі. Дрібно нарізати цибулю. На крупній тертці натріть моркву і буряк. Перець слід нарізати дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Капусту нашаткуйте. Помідори натріть на тертці. Поставте на середній вогонь 2 пательні. У кожній розтопіть сало. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Смажте 5 хвилин, помішуючи. До цибулі додайте моркву і перець. В буряк налийте оцет. Готуйте ще 5 хвилин. Після чого, буряк зніміть з вогню, а в цибулю з морквою покладіть помідори та готуйте овочі ще 5 хвилин.

Закип'ятіть бульйон. Покладіть картоплю та варіть 10 хвилин. Покладіть капусту та варіть ще 5 хвилин. Додайте усі інші овочі та доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 10 хвилин.

Часник дрібно порубайте з листям петрушки. Додайте його в борщ разом з м'ясом.

Посоліть борщ і поперчіть. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Подавайте з сметаною.

 


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:02 Нова порція похолодання та дощу з мокрим снігом. Синоптик дала українцям свіжий прогноз 18:14 Постраждалих троє. У поліції повідомили деталі ДТП на трасі неподалік Красилова 17:37 На 23 вулицях Хмельницького відключать світло 26 січня (АДРЕСИ) 17:05 У «Хмельницькгаз збуті» пояснили, чому в них дорогий газ stars Від читача 08:34 Серцево-судинні захворювання розвиваються непомітно 16:41 Робота у Хмельницькому: 83 актуальні вакансії та зарплата 16:14 "У коробці з-під дитячого харчування": хмельничанку затримали з наркотиками (ФОТО) 15:48 Хмельницькі СБУшники затримали заступника ватажка бойовиків 15:21 В «АТБ» підбили підсумки 2020-го – року безпрецедентних випробувань і нових можливостей (Новини компаній) 15:15 Хмельниччина серед областей з найдорожчою землею в країні. Скільки коштує гектар? 14:45 У будинках на 12 вулицях Хмельницького відключили газ: як надовго 14:11 Де тусується хмельницька молодь. Огляд міста і розповідь 18-річної Валерії stars 13:40 «Хмельницькгаз збут» перевіряють через тарифи на газ (ОНОВЛЕНО) stars 13:19 На Хмельниччині розшукали зниклого дідуся 12:48 У Хмельницькому спіймали водія "під кайфом" 12:15 НБУ назвав найбільш поширені банкноти у гаманцях українців 11:54 На Хмельниччині зіткнулися два авто: постраждав водій photo_camera 11:10 У Хмельницькому від COVID одужало 58 пацієнтів за добу, 1 - помер 10:47 На Хмельниччині вовки тримають у страху мешканців кількох сіл play_circle_filled 10:14 На Хмельниччині у палаючому будинку виявили тіло чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up