Рецепт вихідного дня. Готуємо булгур з овочами і грибами

Рецепт вихідного дня. Готуємо булгур з овочами і грибами
  •  У суботу маємо трішки більше часу для кулінарії, отож можна експериментувати.
  •  Сьогодні можна вживати гарячу їжу, приготовлену на рослинній олії.

Булгур, або середземноморський рис, став досить популярним, особливо серед людей, які дотримуються правильного і здорового харчування. Це - крупа, яку виготовляють з твердих сортів пшениці. Як гарнір дуже добре смакує з різними овочами.

Булгур з овочами і грибами

Інгредієнти:

  • Булгур - 300 г.
  • Печериці - 200 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 1-2 зубчика
  • Помідори - 2 шт.
  • Баклажани - 1 шт.
  • Болгарський перець - 2 шт.

Приготування:

  1. Усі овочі та гриби треба помити, почистити та нарізати кубиками.
  2. Залишити баклажани на 15-20 хвилин в холодній підсоленій воді, а потім промити. Сіль витягне всю зайву гіркоту.
  3. Цибулю та моркву обсмажити на олії 5-7 хвилин.
  4. Перець та помідор додати на сковорідку до цибулі та моркви. Продовжувати обсмажувати 3-4 хвилини.
  5. Додати баклажани і гриби та обсмажувати ще 3-4 хвилини.
  6. Потім підлити трохи води та тушкувати овочі до готовності.  
  7. Покласти часник, сіль.
  8. Булгур потрібно промити, як рис перед пловом.
  9. На сухій сковорідці обсмажити булгур, поки він не висохне. Щоб крупа не пригоріла, її потрібно постійно помішувати.  Коли вона підсохне на сковорідці, підлити одну-дві столові ложки олії.
  10. Залити крупу двома склянками води та перемішати.
  11. Варити під кришкою на слабкому вогні до готовності. Зазвичай -  20-25 хвилин.
  12. Тушковані овочі додати у готову кашу і перемішати.


На правах реклами 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up