- У суботу маємо трішки більше часу для кулінарії, отож можна експериментувати.
- Сьогодні можна вживати гарячу їжу, приготовлену на рослинній олії.
Булгур, або середземноморський рис, став досить популярним, особливо серед людей, які дотримуються правильного і здорового харчування. Це - крупа, яку виготовляють з твердих сортів пшениці. Як гарнір дуже добре смакує з різними овочами.
Булгур з овочами і грибами
Інгредієнти:
- Булгур - 300 г.
- Печериці - 200 г.
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 1-2 зубчика
- Помідори - 2 шт.
- Баклажани - 1 шт.
- Болгарський перець - 2 шт.
Приготування:
- Усі овочі та гриби треба помити, почистити та нарізати кубиками.
- Залишити баклажани на 15-20 хвилин в холодній підсоленій воді, а потім промити. Сіль витягне всю зайву гіркоту.
- Цибулю та моркву обсмажити на олії 5-7 хвилин.
- Перець та помідор додати на сковорідку до цибулі та моркви. Продовжувати обсмажувати 3-4 хвилини.
- Додати баклажани і гриби та обсмажувати ще 3-4 хвилини.
- Потім підлити трохи води та тушкувати овочі до готовності.
- Покласти часник, сіль.
- Булгур потрібно промити, як рис перед пловом.
- На сухій сковорідці обсмажити булгур, поки він не висохне. Щоб крупа не пригоріла, її потрібно постійно помішувати. Коли вона підсохне на сковорідці, підлити одну-дві столові ложки олії.
- Залити крупу двома склянками води та перемішати.
- Варити під кришкою на слабкому вогні до готовності. Зазвичай - 20-25 хвилин.
- Тушковані овочі додати у готову кашу і перемішати.
На правах реклами
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.