Хмельницька стрибунка здобула "бронзу" на етапі Діамантової ліги

Хмельницька стрибунка здобула "бронзу" на етапі Діамантової ліги
Фото ілюстративне
  • Марина Бех-Романчук цьогоріч відкрила сезон Діамантової ліги. Вона виступає після перенесеної травми та показує гарні результати. 

  • Вона вже завоювала “срібло” та “бронзу” і готується до командного чемпіонату Європи. 

 

Хмельничанка Марина Бех-Романчук продовжує завойовувати спортивні нагороди. Днями в норвезькій столиці Осло пройшов черговий етап змагань Діамантової ліги. Спортсмени показували свої вміння в потрійному стрибку. Марина Бех-Романчук здобула чергову перемогу — вона посіла третє місце. 

В Управлінні молоді та спорту Хмельницької міської ради повідомили, що легкоатлетка здобула бронзову медаль на п'ятому етапі Діамантової ліги.

Марина показала результат в потрійному стрибку – 14.75 м. Варто відзначити, що це її найкращий результат в сезоні.

Відео дня
Фото і сторінки Управління молоді та спорту Хмельицької міської ради

А от чемпіонкою турніру стала рекордсменка світу з Венесуели Юлімар Рохас (14.91 м). Друге місце посіла кубинка Леяніс Перес Ернандес (14.87 м).

Нагадаємо, перед цим Марина здобула “срібло” на другому етапі сезону. Наступним стартом для Марини стане командний чемпіонат Європи. 

Додамо, що всередині лютого під час турніру у французькому Льєвені Бех-Романчук отримала травму стопи. Вона достроково закінчила зимовий сезон у легкій атлетиці та не виступила на чемпіонаті Європи в приміщенні. Але минулого року хмельницька легкоатлетка завоювала титул чемпіонки Європи в потрійному стрибку.

Досягнення Марини Бех-Романчук

Марина Бех-Романчук — 27-річна українська легкоатлетка. Вона родом з Хмельниччини та представляє область на змаганнях. Спеціалізується на стрибках у довжину та потрійному стрибку. Чотириразова переможниця етапів турніру в стрибках у довжину.

Також спортсменка є чемпіонкою Європи 2022 року в потрійному стрибку та чемпіонкою континентальної першості у приміщенні 2021 року в стрибках у довжину.

Вона здобула “срібло” у світовій першості 2019 року зі стрибків у довжину та на чемпіонаті світу в приміщенні 2022 року з потрійного стрибка.

А ще виграла "золото" на Євро-2021 в приміщенні. Перед цим Марина змагалася на чотирьох попередніх Євро в приміщенні у стрибках в довжину та отримала такі результати:

У зимовій частині сезону 2023 року Бех-Романчук виступила лише на трьох турнірах: у Берліні вона зайняла 7-е місце у стрибках у довжину, у Карлсруе та Льєвені отриала “бронзу” в потрійному стрибку.

Попередній сезон — дебютний для Бех-Романчук у потрійному стрибку на такому рівні — українка завершила на другому місці загального заліку дисципліни у Діамантовій лізі.

Крім того, Марина Бех-Романчук увійшла до ТОП-10 світових рейтингів легкої атлетики за підсумком сезону 2022 року. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Богдаша Прокопишина

    Молодчинка
  • Надежда Михайлишена

    Вітаємо з перемогою.

keyboard_arrow_up