Хмельницькі прикордонники змагались на турнірі пам’яті загиблого Вадима Зеленюка

Хмельницькі прикордонники змагались на турнірі пам’яті загиблого Вадима Зеленюка
Тут і далі фото Хмельницької ОВА
  • Змагання проходили у Вінниці. 

  • Курсанти “прикордонки” здобули два перших та одне друге місце. 

Днями в сусідній області відбувся Всеукраїнський турнір зі спортивного та бойового самбо пам’яті Героя України майстра спорту, хмельничанина Вадима Зеленюка. Вадим був родом із Красилова. Він загинув 22 серпня поблизу населеного пункту Красногорівки Донецької області. Вадиму був 1988 року народження. 

В пам’ять про спортсмена, який віддав своє життя захищаючи Батьківщину, провели змагання. В них взяли участь і курсанти факультету правоохоронної діяльності Національної академії Держприкордонслужби. Про це інформують в обласній військовій адміністрації. 

Відео дня
Тут і далі фото ОВА

Впродовж трьох днів у Вінниці учасники та учасниці з різних областей змагались за першість у відповідних вікових та вагових категоріях. Під час змагань курсанти прикордонної академії продемонстрували неймовірну майстерність та посіли два перших та одне друге місце. В загальному результаті збірна Хмельницької області посіла друге командне місце.

В ОВА зазначають, що такий турнір проводитиметься тепер щорічно в знак пам’яті про Вадима Зеленюка та всіх загиблих воїнів України.

Додамо, що за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» Вадиму Зеленюку.

34-річний майор окремого загону спеціального призначення «Омега» Північного об’єднання Національної гвардії України Вадим Зеленюк під час свого останнього бою узяв вогонь на себе, був поранений, але нищив ворога до сотаннього, захищаючи побратимів. 

Група Вадима Зеленюка 22 серпня, зазначають у Нацгвардії України, отримала завдання відбити штурмові дії ворога та закріпитись на визначених рубежах. За допомогою двох розрахунків ПТРК NLAW Вадим знищив 2 ворожі БМП разом із екіпажем. Коли залишки ворожої піхоти зайшли на позицію, гвардієць одним із перших висунувся на зустріч чисельним силам противника та вступив у бій. 

Військовослужбовці, прикриваючи один одного, просувались все далі й далі, знищуючи живу силу противника. Прямуючи назустріч смерті, крок за кроком, Вадим разом із побратимами відвойовували захоплену землю. У ході пересування майор Зеленюк, прикриваючи побратимів та відводячи вогонь на себе, отримав вогнепальне поранення, однак продовжував наступати та вести вогонь.

Пересуваючись між позиціями, група потрапила під мінометний ворожий обстріл, який коректувався аеророзвідкою противника. До чергової ворожої групи залишалось декілька метрів, але в цей момент осколком міни Вадим отримав поранення, яке зупинило його життя.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up