Тероборонівець з Хмельниччини приїхав на “Ігри нескорених” з передової та здобув дві нагороди

Тероборонівець з Хмельниччини приїхав на “Ігри нескорених” з передової та здобув дві нагороди
Тут і далі фото зі сторінки військового формування
  • Ярослав Болюх — тероборонівець 86-го батальйону. 

  • Він одразу з позицій приїхав на “Ігри”, здобув перші місця у двох видах спорту та повернувся на фронт. 

У Львові пройшов національний відбір до збірної, яка представлятиме Україну на Іграх нескорених у німецькому місті Дюссельдорф. У відборі взяли участь 223 учасники з усіх регіонів України – військові та ветерани, які отримали поранення.

Змагались військові у 9 видах спорту, серед яких: баскетбол на візках, легка атлетика, стрільба з луку, настільний теніс та плавання. Понад 60 відсотків учасників цьогорічних Ігор — новачки і приїхали на змагання вперше. Окрім того, частина із них раніше не займались спортом професійно.

Серед учасників був ще один боєць із Хмельницького. Ярослав Болюх — військовий 86-го окремого батальйону тероборони. Він поїхав на Ігри одразу з позицій. Про це розповідають у підрозділі 106-ї бригади тероборони ЗСУ з Хмельниччини. 

Відео дня

Через активні бойові дії на позиціях у Ярослава не було можливості належним чином підготуватися до змагань. Але він каже, що результатом задоволений. Адже хмельничанин отримав 1 місце за штовхання ядра та 2 місце за веслування на тренажері.

— Для мене велика честь взяти участь в такому заході, тримати на церемонії вручення медалей прапор нашого батальйону та стояти поруч з справжніми воїнами-козаками. Дякую Іnvictus games team ukraine за круті емоції та за можливість бути частиною сім‘ї! — зазначив Ярослав.

Додамо, що це вже не перша його участь в Іграх. У 2017 році, ще під час служби у патрульній поліції, він приїхав з них додому з бронзою за штовхання ядра та сріблом за греблю на тренажері.

Нагадаємо, що хмельничанин Олександр Маковей також здобув 2 нагороди на “Іграх”. На нацвідборі Олександр штовхав ядро та змагався у грі в баскетбол. Він пережив 14 операцій після поранення, але зміг повернутися в стрій. Історію Маковея читайте в матеріалі Військовий із Хмельницького на візку виборов два перших місця на “Іграх нескорених”

Цьогоріч збірну України представлятимуть 24 учасники з-поміж військовослужбовців та ветеранів. Впродовж трьох місяців спортсмени проходитимуть посилену підготовку та виступлять у міжнародних змаганнях, що пройдуть з 9 по 16 вересня у Дюссельдорфі.

Довідка:
Ігри нескорених (Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. Їх започаткував принц Гаррі у 2014 році. Вперше Ігри прийшли у Лондоні. Україна приєдналася до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши у Торонто.
В “Іграх” беруть участь поранені військовослужбовці та пов'язані з ними ветерани у таких видах спорту як баскетбол на візках, волейбол сидячи і веслування в залі. «Invictus» з латини означає «непереможний», «незламний» або «нескорений». Перші Ігри нескорених відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети у Лондоні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up