Тенісист з Хмельницького став другою ракеткою Європи

Тенісист з Хмельницького став другою ракеткою Європи
Фото з сайту Хмельницької ОВА
  • Нікіта змагався на європейському Підсумковому турнірі серед гравців до 14 років.

  • Він поступився лише представнику з Німеччини та здобув “срібло”.

Нікіта Бізозерцев відомий далеко за теренами Хмельниччини та й усієї країни. Він — професійний тенісист у категорії до 14 років. Цього року юнак здобув не одну нагороду на змаганнях в європейських містах. 

А нещодавно хмельничанин знову став срібним призером на європейському турнірі. Йдеться про Підсумковий турнір серед гравців до 14 років “Tennis Europe Junior Masters U14”. Він проходив з 26 по 28 жовтня в Монте-Карло (Монако).

У цих змаганнях приймали участь лише 8 найсильніших тенісистів до 14 років з Європи. Наш спортсмен поступився лише представнику Німеччини Дієго Дедурі-Паломеро з рахунком 0:6; 2:6. 

Відео дня

— У ході матчу Білозерцев реалізував один із п’яти брейк-поїнтів і програв шість геймів на своїй подачі. На шляху до вирішальної гри, у чвертьфіналі 13-річний хмельничанин обіграв німця Крістофера Тіса, а у півфіналі здобув перемогу над четвертим сіяним Матеєм Тодораном із Румунії, — повідомляють в Хмельницькій обласній військовій адміністрації. 

Нікіта став першим українським юнаком, який дійшов до фіналу на “Tennis Europe Junior Masters” у віковій категорії U14.

Фото: ДЮСШ №3 міста Хмельницького

Нікіта Білозерцев — вихованець ДЮСШ №3. В одиночному розряді він зумів пройти до 1/16 кращих тенісистів. Наставником юного тенісиста є тренер Наталія Трембіцька. 

Нагадаємо, нещодавно Нікіта став призером у турнірі найвищої категорії з тенісу. Змагання проходили в німецькому місті Дюрен. У змаганнях Super Category U 14 взяли участь 64 найсильніших тенісисти світу. Нікіта впевнено подолав своїх суперників з Італії, Австрії, Чехїї, Аргентини та поступився лише у титульному поєдинку спортсмену з Кореї. Хмельничанин виборов срібло в одиночному розряді у віковій категорії до 14 років. 

Перед цим юнак здобув бронзу на Чемпіонаті Європи в чеському місті Мост. А в травні він переміг на тенісному турнірі в Словенії. Нікіта виступав у парному розряді й здобув перемогу серед 32 пар учасників.

Раніше, у 2020, 12-річний Нікіта став чемпіоном України з тенісу. Це була перша перемога хмельничанина. Хлопчик займається тенісом з п’яти років, у змаганнях дебютував у семирічному віці

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ирина Ермакова

    Пишаємося!
  • Читач96

    Молодець!!!

keyboard_arrow_up