Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля

Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля
Боженар. Фото пресслужба ФК Поділля
  • Хмельничани зіграли перший домашній матч у 2024 році.
  • На трибуни повернулися вболівальники.
  • Вони побачили два різні тайми від господарів і перемогу — 3:1.

Великий футбол повернувся до Хмельницького після чотиримісячний паузи. Місцеве «Поділля» сьогодні, 29 березня, приймало «Кремінь» (Кременчук). Матч другого туру в групі вибування першої ліги був вадливим з турнірної точки зору. Адже відразу 5 команд із 10 можуть понизитися у класі. Три останні місця напряму, 6 і 7 гратимуть перехідні із командами другої ліги.

Поділля - Кремінь. Стартовий склад хмельничан. Фото - пресслужба Поділля

Вболівальники, яким офіційно дозволили повернутися на трибуни, не були задоволені тим, що відбувалося у перші пів години матчу. У господарів гра не клеїлася від слова зовсім. Багато браку в передачах, програної боротьби та підборів. Тому цілком справедливо гості повели в рахунку. Після подачі кутового Сімінін програв підбір Глобі. Останні проби з-за меж штрафного і мʼяч із рикошетом залетів за спину Непогодову — 0:1.

Помилки «Поділля« після цього нікуди не зникли і гості мали декілька нагод забити знову. Але ними не скористалися й пропустили. Після вкидання з ауту в штрафному майданчику захисники не розібралися в ситуації й Кобзар скинув на забутого суперниками Савчука. Він пробив практично з лінії штрафного й мʼяч, знову ж таки з рикошетом, опинився в сітці — 1:1.

Відео дня

Мало шанс «Поділля» на те, щоб піти на перерву з перевагою в рахунку. Після прострілу активного Куліша з 15 метрів пробивав Боженар. Вище воріт. Ці ж гравці створили гол на початку другого тайму. Знову простріл від Куліша з правого флангу. Його мав спокійно забирати Коркодим. Але голкіпер помилився та випустив мʼяч з рук. А Боженар опинився першим на добиванні — 2:1.

Після перерви команди ніби помінялися не лише воротами, а й стилем гри. Тепер вже гості багато помилялися, програвали боротьбу й давали супернику простір для атак. Один з таких моментів господарі використали результативно. Веремієнко віддав у центр на Куліша. Той ефектно на розвороті залиши не при справах відразу двох суперників та помчав до воріт. По дорозі обіграв ще одного і пробив із 17 метрів у дальній кут — 3:1.

Це була лише 63 хвилина матчу, але вже тоді було зрозуміло про його переможний для «Поділля» підсумок. Хмельничани грали за результатами, не давали супернику нічого особливо гострого створити біля воріт й вдало вибігали в контратаки.  Мали шанси збільшити перевагу. Але в підсумку 3:1.

Фото - пресслужба ФК Поділля

Хмельничани підіймаються на поточне друге місце й відриваються від небезпечної зони на 9 очок. Але решта команд свої матчі ще не зіграли. Тому ситуація в турнірці може дещо змінитися.

Далі у «Поділля» гра на виїзді проти «Діназа» з Вишгорода (поточне останнє місце). Вона запланована на 6 квітня.  Після цього гра проти лідера вдома. Запорізький «Металург» прийматимемо 13 квітня. 

Окремо відзначимо відразу два дебюти в складі «Поділля» від місцевих вихованців. Антон Федеров отримав 8 хвилин ігрового часу й встиг відзначитися декількома вдалими діями як в обороні, так і в атаці. Нападник Назар Гамолов взагалі вперше вийшов на поле в матчі професійних команд. Це сталося вже на останній хвилині гри. 

Більше ігрового часу отримали інші дебютанти хмельничан. Захисник Кирило Пасічник провів на полі весь матч. Півзахисник Олександр Сніжко — 32 хвилини.

Максим Куліш - кращий гравець матчу за версією vsim.ua. Фото - пресслужба ФК Поділля

Поділля — Кремінь — 3:1

Голи: Савчук (27), Боженар (56), Куліш (63)

Кращий гравець за версією vsim.ua — Максим Куліш. 

Вінгер хмельничан був активним навіть у провальні перші пів години матчу. Він став співавтором другого голу й сам забив красивий мʼяч. Вболівальники цілком заслужено оплесками дякували йому за гру, коли гравець був замінений. 

Нагадаємо, «Поділля» у першому турі на виїзді втратило перемогу в матчі проти «Чернігова» (2:2).  

Хмельницькі ултрас, попри можливість потрапити на трибуни, не змінили традиційного місця для підтримки команди - паркан стадіону Поділля. Фото - пресслужба клубу.

Інший футбольний клуб з Хмельниччини волочиський Агробізнес сьогодні на виїзді розгромно програв Лівому березу з Києва - 3:0.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up