Зеленський нагородив легкоатлетку з Хмельницького орденом княгині Ольги

Зеленський нагородив легкоатлетку з Хмельницького орденом княгині Ольги
Фото Відділення НОК України в Хмельницькій області
  • Марина Бех-Романчук представляє Україну на змагання Діамантової ліги. 

  • Нещодавно вона здобула “срібло” перед фіналом змагань. 

  • Президент нагородив хмельничанку почесним орденом за стрибки на Європейських іграх. 

Хмельничанка Марина Бех-Романчук продовжує тішити новими спортивними нагородами. У червні вона брала участь в ІІІ Європейських Іграх з легкої атлетики. Спортсменка виступала в потрійному стрибку. Наша легкоатлетка здобула "золото" в одному з двох видів, в яких змагалася.

А нещодавно, 7 вересня, президент нагородив хмельничанку орденом княгині Ольги ІІ ступеня за досягнення в цих змаганнях. 

— За досягнення високих спортивних результатів на ІІІ Європейських іграх у м.Кракові (Республіка Польща), виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України постановляю нагородити орденом княгині Ольги ІІ ступеня Бех-Романчук Марину Олександрівну — чемпіонку з легкої атлетики, — йдеться в Указі президента №565/2023. 

Відео дня

Та вже наступного дня, 8 вересня, в Брюсселі (Бельгія) Марина здобула срібну медаль у потрійному стрибку у півфіналі Діамантової ліги. Хмельничанка поступилась лише ямайській спортсменці Шаніке Ріккетс. Та виграла змагання з особистим рекордом, вперше перевищивши 15-метровий рубіж. Результати ж були такі:

— Це четвертий подіум Марини у сезоні на етапах Діамантової ліги — три "срібла" та одна "бронза", — повідомили у відділенні НОК України в Хмельницькій області. 

Отож, Бех-Романчук та Ріккетс підходитимуть до фіналу Діамантової ліги обидві у статусі лідерок. Дівчата набрали по 30 очок за підсумками п'яти етапів. А участь у фіналі Ліги ще й в стрибках у довжину Марина гарантувала cобі раніше. Сам же фінал Діамантової ліги відбудеться 16-17 вересня в Орегоні (CША).

— Вітаємо уславлену хмельничанку з високими здобутками 2023 року і бажаємо досягти олімпійської мрії на Іграх-2024 в Парижі, — додають в відділенні олімпійського комітету. 

Досягнення Марини Бех-Романчук

Марина Бех-Романчук — 28-річна українська легкоатлетка. Вона родом з Хмельницького.. Спеціалізується на стрибках у довжину та потрійному стрибку. А ще - це призерка світових та континентальних першостей, чемпіонка Універсіади, учасниця Олімпійських ігор 2016 та 2020 року, чемпіонка Європи, багаторазова чемпіонка України.

Хмельничанка є чемпіонкою Європи 2022 року в потрійному стрибку та чемпіонкою континентальної першості у приміщенні 2021 року в стрибках у довжину.

Вона здобула “срібло” у світовій першості 2019 року зі стрибків у довжину та на чемпіонаті світу в приміщенні 2022 року з потрійного стрибка.

У зимовій частині сезону 2023 року Бех-Романчук виступила лише на трьох турнірах: у Берліні вона зайняла 7-е місце у стрибках у довжину, у Карлсруе та Льєвені отримала “бронзу” в потрійному стрибку. Також виборола срібну медаль на чемпіонаті світу з легкої атлетики, який тривав в Будапешті.

Попередній сезон — дебютний для Бех-Романчук у потрійному стрибку на такому рівні — українка завершила на другому місці загального заліку дисципліни у Діамантовій лізі.

Крім того, Марина Бех-Романчук увійшла до ТОП-10 світового рейтингу легкої атлетики за підсумком сезону 2022 року. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Настрибала...

keyboard_arrow_up