Безоплатне виявлення та лікування раку в Хмельницькому: де і що пропонують

Безоплатне виявлення та лікування раку в Хмельницькому: де і що пропонують
Фото ілюстративне
  • Згідно з Програмами медичних гарантій від НСЗУ, у хмельницьких медзакладах можна отримати безоплатні послуги для виявлення чи лікування раку.

  • Де саме це можна зробити - дізнавайтеся в цьому матеріалі.

У Хмельницькій області стали частіше хворіти на рак. У порівнянні з 2022 роком, у 2023-ому кількість зросла на 12,5%. При цьому показник є найвищим за останні 15 років. Які види раку поширені у жінок та чоловіків на Хмельниччині, журналістка vsim.ua розповідала вам раніше. Переглядайте інфографіку за посиланням.

Цього разу дізналися, які дослідження в хмельницьких медзакладах є безоплатними для виявлення раку. А також про медичні послуги, які надають безоплатно для онкохворих хмельничан.

Безоплатні дослідження в Хмельницькому для виявлення раку

Онкологія зазвичай розвивається безсимптомно і дає про себе знати вже на пізніх стадіях, - кажуть фахівці. Проте більшість форм раку можна вилікувати на ранніх термінах. Виявити захворювання можна за допомогою певних досліджень. Деякі з них є безоплатними для пацієнта, за умови наявності електронного направлення. Такі послуги передбачені Програмами медичних гарантій від НСЗУ.

Відео дня

До Програми медичних гарантій входить шість досліджень, які дозволяють виявити рак на ранніх стадіях. Це такі пакети послуг:

У яких саме медзакладах Хмельницького виконують безоплатно ці дослідження (за умови наявності направлення, - прим.автора) та скільки на це виділено коштів - переглядайте далі в інфографіці.

Безоплатне лікування онкохворих

Крім того, станом на 8 лютого, договір із НСЗУ щодо лікування онкохворих уклав лише один заклад у Хмельницькому - обласний протипухлинний центр. У рамках Програми медичних гарантій, у центрі надають наступні послуги:

Скільки коштів передбачено на дані послуги - дізнавайтеся далі.

Читайте також: Щотижня помирають люди: на Хмельниччині перевищений епідпоріг ГРВІ

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач95

    А хєра з два,воно безоплатне!!!
    Гроші деруть ще з порогу,лиш приходиш у відділення з історією хвороби,вже кажуть що треба в обов'язковому порядку здати на відділення.А звідси вже починається історія лікування(((

keyboard_arrow_up