У липні буде п’ять магнітних бур. Чи впливають вони на здоров’я?

У липні буде п’ять магнітних бур. Чи впливають вони на здоров’я?
Ілюстративне фото
  • Бурі на Землі спричинені активністю Сонця.

  • Вони можуть впливати на електроніку, зокрема засоби зв’язку.

  • Щодо впливу на здоров’я науковці не мають єдиної думки.

  • А як вважаєте ви?

Протягом липня, за прогнозами експертів, відбудеться п’ять магнітних бур. Це дані Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США. Їхня тривалість складатиме від одного до чотирьох днів.

Магнітні бурі відбуватимуть у такі дати:

  • Відео дня
    /li>

Магнітна буря — це природне періодичне явище, яке виникає в результаті збурення магнітного поля Землі. Останнє виникає внаслідок спалахів на Сонці. Магнітні бурі у випадку достатньої інтенсивності впливають на електронні прилади, зокрема супутники, засоби навігації та зв’язку. Найбільша в історії магнітна буря, яка сталася 1859 року, призвела до збоїв у роботі телеграфу у Європі та Північній Америці. Менш потужна буря 1989 року спричинила масові вимкнення електроенергії.

Що ж до впливу на здоров’я людини, то в Інтернеті можна зустріти переліки симптомів, які приписують магнітним бурям. До прикладу список видання «УНІАН»:

Для того, щоб вберегтися, радять дотримуватися певних порад. Втім, вони загалом відповідають принципам здорового способу життя, як от відмовитися від шкідливих звичок, більше перебувати на свіжому повітрі та менше нервувати.

Втім, вплив магнітних бур на здоров’я людини не доведений. Певні дослідження вказують на це, однак є й дослідження з протилежними результатами. Так, один з таких аналізів вказував на підвищення ризику інсульту. Однак навіть його автори зазначали, що проблема потребує подальшого вивчення.

Під час іншого ж дослідження фахівці проаналізували 63 мільйони повідомлень у Twitter за кілька років. З них виділили ті, що містять згадки про головний біль та мігрень, та співставили з графіком магнітних бур. Збігів в результаті не виявили.

За словами геофізика Михайла Орлюка, своєрідні «магнітні бурі» людина відчуває щодня. До прикладу, від авто, що проїхало поруч, чи під час спуску в метро. І ці «магнітні бурі» є значно потужнішими, ніж ті, які викликає Сонце. Єдина різниця — згадані «побутові» магнітні бурі є короткочасними, а сонячні — довготривалими.

А чи помічали ви вплив магнітних бур на ваше здоров’я? Голосуйте в опитуванні та пишіть коментарі.

Опитування

Чи помічали ви вплив магнітних бур на здоров'я?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • смешной кипишной

    І що бур магнітний робить? Скважини бурит?

keyboard_arrow_up