Хмельниччина отримала автобус для вакцинації (ФОТО, ВІДЕО)

Хмельниччина отримала автобус для вакцинації (ФОТО, ВІДЕО)
  • Щеплення проводитимуть не тільки від COVID-19, а й від інших хвороб.

Для мешканців Хмельниччині невдовзі з’явиться нова можливість отримати вакцинацію від COVID-19 — спеціальний автобус. Його вже доставили до Хмельницького. Цим транспортом будуть доставляти мобільні бригади до віддалених населених пунктів області. Про це сьогодні, 17 березня, розповів директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Микола Габрикевич.в

Автобус отримали з Європи в рамках гуманітарної допомоги ВООЗ та ЄС. Загалом в Україну доставили 59 таких машин. За допомогою в них у різних регіонах зробили понад 400 тисяч щеплень.

Окрім вакцинації у віддалених населених пунктах, автобус розв’язуватиме ще одну проблему — щеплення маломобільних груп населення, як от людей з інвалідністю та літніх людей. Для цього в автобусі передбачений пандус. Крім того, вакцинацію планують проводити не тільки від COVID-19, а й від інших хвороб за національним календарем щеплень.

Відео дня

Окрім автобуса, розповів Микола Габрикевич, Хмельниччина отримала також автомобіль-холодильник для перевезення вакцини та обладнання для холодової кімнати. Графік курсування автобуса буде складений пізніше та оприлюднений.

До 24 лютого минулого року в області робили щеплення від COVID-19 для понад 1000 людей щодня. Тепер же темпи вакцинації складають 500-800 людей на тиждень. З початку повномасштабного вторгнення Україна отримала 35 мільйонів доз вакцин, однак було використано лише 11%. Вакцинацію за календарем щеплень також знизилася.

Як розповів Микола Габрикевич, зараз в області циркулює штам «Омікрон». Він також припускає, що є й «новіший» штам «Кракен», але його поки що не виявили. Нагадаємо, що протягом минулого тижня, 6-12 березня, на Хмельниччині виявили 1293 випадки COVID-19. Крім того, 176 осіб були госпіталізовані, а 6 померли. Про це повідомляли на сайті Хмельницької ОВА.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анатолий Баришев

    Уявляю автобус коли був би вірус діареї 😂
  • Читач55

    У антивакцинаторів та поціновувачів усіляких теорій змов здали нерви від новини😁.
  • Лілія Кравчук

    Жесть! 😡
  • Юрій Михайлович

    Ще є дураки секти барановірусу???

keyboard_arrow_up