Із 1 квітня аптеки Хмельниччини продаватимуть рецептурні ліки за е-рецептом

Із 1 квітня аптеки Хмельниччини продаватимуть рецептурні ліки за е-рецептом
  • Лікар виписуватиме е-рецепт в електронній системі охорони здоров’я.

  • Після цього пацієнт отримуватиме на мобільний телефон повідомлення з номером рецепту та кодом підтвердження.

  • Аби придбати ліки, в аптеці потрібно фармацевту назвати номер та код рецепту.

Уже цієї весни відпуск всіх рецептурних засобів в Україні почне здійснюватися за електронним рецептом. Таким способом відповідно до євроінтеграційних процесів забезпечується контроль за відпуском рецептурних ліків в аптеках, а також оптимізується процес призначення ліків, розповідають в Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

Для того, аби пацієнт зміг безперешкодно отримати е-рецепт на ліки у будь-якого лікаря та погасити його у будь-якій аптеці керівники медичних та аптечних закладів мають до 31 березня подбати про підключення до національної електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ). 

В ОВА додають, що на сьогодні понад 700 медичних та понад 800 аптечних закладів Хмельниччини вже працюють в електронній системі охорони здоровʼя.

Відео дня

Механізм виписування е-рецептів уже знайомий лікарям та фармацевтам, які працюють із електронними рецептами у рамках програми реімбурсації «Доступні ліки», а також призначають пацієнтам антибіотики чи препарати знеболення. 

Виписати е-рецепт зможуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП. І для цього закладу не потрібно укладати договір з НСЗУ.

— Такий е-рецепт можна буде отримати незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем, однак пацієнт має бути обов’язково зареєстрований в ЕСОЗ, – пояснюють у МОЗ.

При вході до аптеки чи на касах має бути ось така позначка:

Під час війни нововведення буде впроваджуватися поступово із можливістю використання паперових рецептурних бланків.

Нагадаємо, що до 31 березня 2023 року медичні заклади та лікарі-ФОП мають зареєструватися та почати вести електронну медичну документацію в ЕСОЗ: електронні медичні записи, електронні направлення, медичні висновки та зокрема й електронні рецепти. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (37)
  • Людмила Фурман

    Знущання над старими людьми,бо деякі з них взагалі без телефонів, як жити їм ?
  • Елена Золотарёва

    А новину хтось читав? Там пишуть за рецептурні препарати. Тобто, препарати, на які і так треба було б мати рецепт.. тепер за цим просто будуть слідкувати

    Читач62 reply Елена Золотарёва

    Так так рецептурні! Серцеві, від тиску, знеболюючі і тому подібні тепер будуть за рецептами. Раніше буди антибіотики, тепер добавили інші.
  • Неля Нагавичко

    Як вже ви достали всіх своїми новаціями!!!!!!!робити вам немає що
  • Зоя Пахалюк

    Дурдом. Вони там що з глузду з'їхали.

keyboard_arrow_up