Кір атакує: на Хмельниччині інфекцію “підхопили” троє немовлят

Кір атакує: на Хмельниччині інфекцію “підхопили” троє немовлят
Фото ілюстративне. "Краса і здоров'я".
  • За тиждень в області зафіксували 57 випадків захворювань на кір.
  • Майже кожен другий - у Хмельницькому.
  • Частіше від інших хворіють діти. Серед них і немовлята.

Кір продовжує поширюватися Хмельниччиною. Кількість хворих за останні тижні знову почала зростати. Про це говорять спеціалісти із обласного лаборотарного центру МОЗ.

 - В області у нас продовжується періодичний підйом захворюваності на кір. Він нікуди не дівся. Він “розквітає” і поширюється, - каже лікар-епідеміолог лабораторного центру МОЗ у Хмельницькій області Лариса Калінер. - Якщо говорити за ситуацію з початку року, то найбільш інтенсивний процес у Полонському, Деражнянському, Волочиському і Старосинявському районах. Дивлячись на ситуацію в місті Хмельницькому, то кількість хворих і рівень пиширення за декілька тижнів тут стануть найбільшими.

З початку року в області зафіксовано 480 випадків захворювань на кір. Більшість із них - діти. Медики зафіксували 265 хворих. Серед них чимало немовлят.

Відео дня

Поширення кору на Хмельниччині з початку року:

480 випадків

215 - дорослі

265 - діти

  • до 1 року - 37
  • 1-4 роки - 60
  • 5-9 років - 80
  • 10-14 років - 53
  • 15-17 років - 35

Чергові захворювання серед дітей до 1 року зафіксували минулого тижня. Таких було 3. Загалом по області інфекцію “піхопило” 57 людей. Серед них 25 - у місті Хмельницькому.

Поширення кору на Хмельниччині за минулий тиждень:

57 випадків

23 - дорослі

34 - діти

  • до 1 року - 3
  • 1-4 роки - 5
  • 5-9 років - 12
  • 10-14 років - 14 

Довідково: Кір - інфекційна хвороба, яку спричинює вірус. Характеризується вираженою автоінтоксикацією, гарячкою, запальними явищами з боку дихальних шляхів, кон'юнктивітом, появою своєрідних плям на слизовій оболонці ротової порожнини і папульозно-плямистим висипом на шкірі. Це одне з найбільш заразних вірусних захворювань, Найбільш сприятливими до кору є діти, тому відносять хворобу нерідко до так званих дитячих інфекційних хвороб.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up