Коронавірус повертається: кількість хворих в області збільшилась на 57 відсотків

Коронавірус повертається: кількість хворих в області збільшилась на 57 відсотків
Фото: Depositphotos
  • За останній тиждень госпіталізували 70 пацієнтів.

  • Померли 6 людей.

Захворюваність на CОVID-19 в Хмельницькій області останніми тижнями то зростає, то спадає. Актуальні дані статистики хворих за другий тиждень січня 2023 року оприлюднили в обласному центрі профілактики та контролю хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики кажуть, що в період з 6 по 12 січня в області захворіли на COVID-19 168 мешканців. Це на 61 хворого більше, ніж минулого тижня. Нагадаємо, тоді зафіксували 107 хворих. До медзакладів шпиталізували 70 пацієнтів (на 36 більше, аніж тижнем раніше). 

Одужали 87 осіб (на 63 менше). Однак, від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 6 хворих.  

Відео дня

Епідеміологи закликають хмельничан дбати про здоров`я своє та близьких. Тим паче, що останнім часом також реєструють спалах захворювання на ГРВІ. Детально про це читайте у матеріалі За тиждень на грип захворіли 5,5 тисяч мешканців Хмельниччини

— Різке зниження температури, переохолодження та інші суміжні фактори можуть стати причиною погіршення стану здоров'я громадян. Тому варто пам`ятати про профілактику поширення інфекційних хвороб. Відтак, радимо дотримуватись протиепідемічних заходів - носити маски у людних місцях та громадському транспорті, зберігати соціальну дистанцію, регулярно мити й обробляти руки. При виникненні симптомів – не займайтеся самолікуванням та невідкладно зверніться за консультацією до свого сімейного лікаря або найближчої амбулаторії, — додають епідеміологи. 

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Якщо ви ж здорові та перебуваєте в безпеці, за першої ж нагоди медики радять вакцинуватися від коронавірусу. Адже щеплення є найбільш дієвим захистом від COVID-19. Саме у такий спосіб можна уникнути важкого перебігу хвороби та летальних наслідків. 

Медики нагадують, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням.

Опитування

А ви вакцинувались від COVID-19?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    За аферу віку хтось повинен відповісти. Уряд Канади приносить вибачення тим кого переслідували незаконно. Пентагон відмінив обов'язкову вакцинацію військослужбовців. Світ починає розуміти, що ковід є злочин. В Україні МОЗ не хоче цього зрозуміти, а зрозуміти прийдеться та ще й прийдеться відповідати за цей злочин.

keyboard_arrow_up