За тиждень на грип захворіли 5,5 тисяч мешканців Хмельниччини

За тиждень на грип захворіли 5,5 тисяч мешканців Хмельниччини
Фото: Depositphotos
  • В області досі лютує грип та ГРВІ. 

  • Половину хворих становлять діти. 

Наприкінці минулого року в Хмельницькій області погіршилась ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ. Медики кажуть, що епідемія розпочалась на 49-му тижні 2022 року. Наразі відомо, що один із пацієнтів помер від грипу, однак, він мав супутні захворювання. Але згодом кількість хворих почала зменшуватися. Про це зазначають в обласному центрі контролю та профілактики хвороб

Скільки людей захворіли на грип та ГРВІ

У перший тиждень 2023 року захворюваність на грип та ГРВІ зменшилась. Медики зареєстрували 5 564 хворих. Це, кажуть, у 1,3 рази нижче рівня попереднього тижня. Нагадаємо, тоді захворіли 7 462 мешканців області. 

Показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 446,5. Він опустився нижче порогового рівня на 29,76%. 

Відео дня

Захворюваність знизилася як серед дітей, так і серед дорослих. Майже 45% тих, хто захворів, становлять діти. Нагадаємо, у минулі тижні найчастіше хворобу діагностували саме у школярів — віком від 5 до 14 років. 

До медзакладів із діагнозом грип та ГРВІ госпіталізували 4% хворих від загальної кількості. Циркулювали штами вірусів грипу «А» та «В».

Також лікарі зазначають, що з початку епідсезону щеплення проти грипу отримали 4 206 осіб з груп медичного та епідемічного ризиків.

Лікарі нагадують, що щепитися проти грипу можна протягом всього епідсезону, проте, чим раніше — тим краще. Вакцини, що захищають від усіх штамів грипу, актуальних саме для цього епідсезону, можна замовити та придбати в аптеках за місцем проживання.

Як не захворіти на ГРВІ

Вірус грипу передається від людини до людини тільки повітряно-крапельним способом. Вірус проявляє себе після контакту з хворим протягом 2-3 діб, максимальний час, після якого проявляються симптоми - 5 діб.

Симптоми, властиві ГРВІ та грипу:

При застуді на перший план виступають респіраторні симптоми – закладеність носа, ринорея, кашель, біль у горлі. Температура піднімається поступово, доходячи до більш помірних значень (38,5°С). Найчастіше вона тримається 1-2 дні.

Батьки можуть значно знизити ймовірність захворювання дитини, якщо будуть дотримуватися рекомендацій, підготовлених досвідченими педіатрами та інфекціоністами.

Профілактики грипу та ГРВІ у дітей:

 

Дотримання цих нехитрих рекомендацій допоможуть знизити частоту захворювань малюка і інших членів сім’ї.

А ви хворіли цього сезону на ГРВІ, грип чи застуду?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up