Коронавірус та карантин: найважливіше за 10 квітня

Коронавірус та карантин: найважливіше за 10 квітня
  • Дані про кількість хворих, летальних випадків та тих, хто подолав COVID-19, постійно змінюються.

  • За актуальними новинами щодо цього слідкуйте разом із vsim.ua.

Життя багатьох українців в умовах карантину ніби призупинилося. Особливо так може здатися тим, хто дотримується рекомендацій і більшість часу проводить вдома. Разом із тим потрібно знати, що відбувається у світі, Україні, Хмельницькому та області з карантином, COVID-19 та іншим, що з цим пов'язано. Але новин про це все настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

У цій новині ми збиратимемо найбільш важливу та цікаву інформацію. Основне їхнє географічне спрямування — Хмельницький та область. Але й про Україну та світ ми не забудемо. Слідкуйте за оновленнями, щоб бути в курсі найважливішого.

Головні новини 10 квітня

20:30 — кількість померлих від COVID-19 у світі перевищила 100 тисяч осіб.

Відео дня

19:20 — рішенням уряду зробили обов'язковою обсервацію для всіх, хто прибуває з-за кордону. Перебування у закладі обсервації є безкоштовним, проте харчування потрібно оплачувати самостійно.

19:00 — 7 квітня у Хмельницькому померла працівниця районної лікарні. У неї запідозрили COVID-19 та відправили зразки на ПЛР-тестування до Києва. Результати надійшли сьогодні, 10 квітня. Жінка дійсно була інфікована коронавірусом. Це перша смерть через COVID-19 на Хмельниччині.

18:00 — ФАЙНА НОВИНА. Повторні ПЛР-тести двох хмельничанок, які хворіли на COVID-19, дали негативні результати. Вже сьогодні їх мають виписати з інфекційної лікарні. Це 29-річна дівчина, яка захворіла першою в області, та лікарка з військового госпіталю.

16:30 — вже цієї неділі християни західного обряду святкуватимуть Великдень. Щоб уникнути більшого поширення коронавірусної інфекції під час богослужінь, у двох областях України ввели комендантську годину. Мова йде про Закарпаття та Волинь.Таке рішення прийняли тамтешні органи самоврядування на засіданнях обласних комісій з ліквідації НС. У Хмельницькому поки такого рішення не прийняли.

 — У нас кількість хворих не така велика, яка в решти західних регіонів, тому на сьогодні такого рішення ми не приймали, — зазначив Дмитро Габінет.

15:35 — українські лікарі, які працюють в Італії, розповіли про свою роботу у провінції, де велика кількість хворих та смертей від коронавірусу.

13:40 — в інфекційній лікарні перебуває 9 пацієнтів з COVID-19. В ОДА розповіли, скільки вартує їхнє лікування на добу. В середньому це близько 3 тисяч гривень.

12:20 — тролейбуси у Хмельницькому будуть їздити за спеціальним режимом. Возити вони зможуть тих, хто матиме відповідні перепустки. Таких роздали вже 10 тисяч. Стільки ж планують роздати ще.

11:50 — у МОЗ повідомили деталі щодо ситуації з поширенням коронавірусу в Україні:

  • в Україні почали тестувати всіх пацієнтів з пневмоніями, контактних осіб хворих на COVID-19 та всіх, хто повернувся з-за кордону
  • у лікарнях України зараз перебуває 923 пацієнта з COVID-19, в тому числі 42 дитини
  • підключені до апарату штучної вентиляції легень 43 людини
  • за добу померли 12 осіб, одужали 16

11:20 — громадський транспорт Хмельницького остаточно перейде у режим спеціальних рейсів. Раніше повністю зупинили автобусний транспорт, запровадивши тимчасові маршрути для віддалених мікрорайонів. Ними можна користуватися лише за наявності перепустки. Надалі перепустка буде потрібна і для користування тролейбусами.

09:50 — в Україні вже 2203 випадки інфікування коронавірусом. За добу ця кількість зросла на 311 — максимум за весь час пандемії. Померли загалом 69 пацієнтів, одужали 61.

08:10 — у Хмельницькій області залишається 18 підтверджених випадків COVID-19, 8 із них — мешканці Хмельницького, в тому числі 5 лікуються в стаціонарі інфекційної лікарні, 3 — амбулаторно (вдома). Станом на 07:30 в інфекційній лікарні 41 хворий, з них 2 дітей. Вчора госпіталізовано 5 осіб, в тому числі 4 з підозрою на COVID-19.

Головні новини 9 квітня

19:50 — на Хмельниччині зафіксували два нові випадки COVID-19 — у Хмельницькому та Шепетівці. Також Хмельницька ОДА повідомила про 14 підозр.

18:00 — заступник голови Хмельницької ОДА розповів деталі щодо ймовірної смерті медпрацівника у Хмельницькому. Нагадаємо, що жінка хворіла, а згодом померла. Її зразки відправили на аналіз до Києва. Роман Примуш розповів, що жінка мала пневмонію. Госпіталізували її 4 квітня, смерть настала 7 квітня. Експрес-тест показав позитивний результат, який викликав у медиків сумніви. Результатів ПЛР-тестування досі очікують із Києва.

17:50 — у Хмельницький надійшло 1470 експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Сьогодні провели 172 тести, серед 14 виявилися позитивними, проте для встановлення діагнозу все одно потрібне ПЛР-тестування.

16:55 — у Хмельницький надійшов препарат «Плаквеніл», який використовують при лікуванні COVID-19. Інфекційна лікарня отримала 17 упаковок, яких вистачить на 70 курсів лікування.

15:40 — у міськраді пояснили, що означає «громадське місце» та які особливості це поняття має у Хмельницькому

14:00 — уряді послабив карантинні обмеження в Україні — дозволили працювати поштовим та кур'єрським установами, магазинам будматеріалів та хімчисткам. Також скасували обов'язок самоізоляції для окремих категорій громадян, які старші за 60 років.

13:10 — міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Сімашкевич заявив наступне:

«Враховуючи, що у жительки селища Жванець нашого району, медсестри Хотинської лікарні, виявлено коронавірус, розпочинаємо експрес-тестування кам'янчан:

  • хворих із пневмоніями;
  • медиків мобільних бригад;
  • лікарів інфекційного та приймального відділень;
  • працівників сімейних амбулаторій;
  • водіїв комунальних автобусів;
  • священнослужителів.»

12:20 — у Хмельницькій ОДА повідомили деталі щодо шістнадцятого випадку COVID-19 на Хмельниччині. Пацієнткою є медсестра, яка працює у Хотині Чернівецької області. Мешкає вона у Кам'янець-Подільського району. Лікується жінка амбулаторно.

11:00 — у світі зафіксовано загалом понад 1,5 мільйона випадків COVID-19. Зараз хворіють понад 1,1 мільйона людей, померли понад 88 тисяч, одужали понад 331 тисяча. Найбільше хворих зараз у США — понад 397 тисяч.

10:40 — МОЗ повідомило деталі щодо нових випадків COVID-19 в Україні, зареєстрованих минулої доби:

  • серед дітей зафіксовано 8 нових випадків
  • госпіталізували 91 пацієнта
  • померли 5 людей
  • найбільше нових випадків — у Києві, Чернівецькій, Львівській та Кіровоградській областях
  • дослідили 2396 зразків, у цілому з початку пандемії — 20 608

09:35 — МОЗ повідомляє про 16 випадків COVID-19 на Хмельниччині. Жодної інформації про останній поки немає. В Україні за добу зафіксували 224 нові випадки.

07:30 — в інфекційній лікарні 38 хворих, з них 1 дитина. Вчора госпіталізовано 6 хворих: 1 з кишковою інфекцією, 2 з грипом, 2 з ГРВІ, 1 з підозрою на COVID-19. У лікарні залишається 8 хворих на COVID-19 (4 мешканці міста), а також 5 осіб з підозрою, з них 2 особи з міста. Загалом хворих на COVID-19 станом на 07:30 в області 15, серед них 7 — мешканці Хмельницького. Хворих з пневмоніями в інфекційній лікарні 21, у міській лікарні — 10, у дитячій — 7.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up