“Лікувати дітей немає кому”: що відомо про скандал у хмельницькій дитячій лікарні (ВІДЕО)

“Лікувати дітей немає кому”: що відомо про скандал у хмельницькій дитячій лікарні (ВІДЕО)
  • Скандальне відео, де хмельничанка розповідає про лікування доньки в дитячій лікарні, з’явилося на просторах Facebook.
  • Жінка каже про відмову в госпіталізації дитини і про “антисанітарні” умови в закладі. 
  • Головний лікар міської дитячої лікарні говорить про відсутність порушень в наданні допомоги з боку медиків.
  • Розповідаємо про все це детальніше. 

Відео, на якому хмельничанка бідкається на лікування своєї доньки, облетіло простори Facebook сьогодні, 24 листопада. Запис здійснюється із міської дитячої лікарні. Жінка веде його з палати, де перебуває її дитина від п’ятниці, 20 листопада. 

Обурена мама назвала своє ім’я на відео - Ірина Петренко. Вона розповіла, що її доньці раптово стало зле. У неї підвищилася температура, була блювота та діарея. Довго не думаючи, жінка викликала “швидку”. Спершу медики в госпіталізації відмовляли. Мовляв, покласти дівчинку на лікування можуть лише в медзакладі, що в районі. Пані Ірина каже, що згодом вмовила лікарів відвезти її та дитину до Хмельницької міської дитячої лікарні. Однак там, за словами жінки, доньці так і не надали необхідну допомогу. 

“Повний безлад і антисанітарія”

На відео Ірина каже, що приїхавши до медзакладу, дитину оглянув хірург. В результаті - лікар повідомив про відсутність будь-яких хірургічних патологій. І додав, що на госпіталізацію варто їхати до Ярмолинецької ЦРЛ. Відмовившись, жінка з дитиною відправилися додому. Дорогою стан малечі погіршився. 

Відео дня

Вже в лікарні медики зробили дитині УЗД. Сказали, що в дівчинки підозра на апендицит. Її поклали до хірургічного відділення. Мама каже, що медики не зробили жодних необхідних аналізів. А також не вжили заходів для покращення стану дитини. Говорить пані Ірина і про умови лікування в закладі. Каже, в лікарні повна антисанітарія, не працює душ і повзають таргани.

Що каже головний лікар міської дитячої лікарні

Щоб почути позицію медиків стосовно описаної вище ситуації, ми звернулися до головного лікаря міської дитячої лікарні Наталії Зимак-Закутньої. Вона відповіла, що сьогодні стан дитини значно кращий. 

Медик розповідає, що дитина потрапила до лікарні з проявами кишкової інфекції. Враховуючи це, мамі дівчинці пропонували госпіталізацію в Ярмолинецькій ЦРЛ, оскільки там є відділення кишкової інфекції. Від чого мама дівчинки категорично відмовилася. Тоді дитину госпіталізували до міської дитячої лікарні, щоб виключити підозру на хірургічну патологію, а саме - апендицит. 

Зараз дівчинка знаходиться на етапі діагностики. Головний лікар міської дитячої лікарні каже, що дитині здійснили ряд аналізів, у тому числі на бактеріологічний посів, ротавірусну інфекцію і COVID-19. 

Головний лікар каже, що попередньо дитині поставили діагноз - гостра кишкова інфекція. Остаточну причину поганого самопочуття малечі встановлять після результату аналізів. 

Наталія Зимак-Закутня додає, що жодних принципових порушень в наданні допомоги цій дитині з боку лікарів не було. Наявність тарганів у закладі лікарка заперечує, так само як і антисанітарні умови лікування. Слова розлюченої жінки на відео вона називає перебільшенням. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (224)
  • Інга Богдан-Ринда

    Цікаві коментарі про дану людину. Можливо проблема не у лікарях і вчителях? Напевно усіх вона вважає своїм обслуговуючим персоналом? Перед тим як постити бруд, що пише ця мамочка, аналізуйте!
  • BV 07

    Клізму треба було поставити😷
  • BV 07

    Нічого що зараз лікарі як на фронті , на передовій у першій групі ризику захворіти на COVID-19? Низький поклін усім лікарям які дбають про життя та здоров’я Хмельничан , а як прикро що розголосу набирають такі ситуації а те що комусь життя спасли ризикуючи власним здоров’ям не пам’ятає ніхто...(
  • Маша Павловская

    Вот если б с ребёнком мера такое произошло, ( что отказывались госпитализировать ,а настаивали ехать в смт ), что бы он тогда сделал ,если был бы простым "смертным"? Как бы реагировал на эти слова врача,когда у дитя температура 40?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up