Лише в чотирьох районах області не оголосили карантин (КАРТА)

Лише в чотирьох районах області не оголосили карантин (КАРТА)
Фото ілюстративне
  • На Хмельниччині через епідемію грипу та ГРВІ запровадили посилені заходи. 
  • Карантин оголошено у 16 районах.
  • Що потрібно знати, якщо ви захворіли, читайте далі.

На Хмельниччині збільшується кількість хворих на грип та ГРВІ. За інформацією головного епідеміолога Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександра Мирного, в області епідемічний поріг перевищено на 44,1 %. Хворі - переважно діти (67 % із загальної кількості). Всього за минулий тиждень занедужало: 11810 осіб. 

Сьогодні, 7 лютого, в ДУ “Хмельницький обласний лабораторний центр” почали надходити свіжі дані із районів. Підсумки підбиватимуть у другій половині дня. А от результати оголосять не раніше понеділка. За попередніми висновками, епідеміологи очікують, ріст рівня захворюваності.

Перевищення епідемічного порогу призвело до введення обмежувальних заходів. Так, призупинити навчально-виховний процес довелося у навчальних закладах 16 районів.

Відео дня

Детальніше на карті

У 14 випадках було лабораторно підтверджено вірус грипу типу А(Н1) pdm09 серед хворих. Летальних випадків, на щастя, не зареєстровано.

Обмежувальні карантинні заходи також діють у Хмельницькому, Нетішині та Кам’янець-Подільському. 

Міський голова останнього повідомив, що карантин  у Кам’янці-Подільському триватиме до 14 лютого включно.

Нагадуємо, що на Хмельниччині побутує вірус грипу типу А(Н1). За даними МОЗ він є особливо небезпечним через ускладнення. В багатьох пацієнтів страждає легенева, серцево-судинна та нервова система. 

Що потрібно знати про грип типу А

Даний вірус значно відрізняється за антигенними властивостями від сезонних грипів останніх десятиліть. Найважчі випадки зафіксовані у людей молодше 50 років, тоді як при сезонному грипі 90% летальних випадків припадає на осіб старше 65 років. Клінічні ознаки грипу типу А (H1N1) подібні до ГРВІ. Детальніше в інфографіці.

Як відрізнити грип від ГРВІ

Грип починається раптово і гостро. Впродовж хвороби різко виражені ломота в тілі, озноб, головний біль і біль у м’язах.  Натомість ГРВІ починається поступово і супроводжується відчуттям “розбитості” та загального нездужання. Щоб детальніше ознайомитися із симптомами грипу та ГРВІ, дивіться інфографіку. 

Лікарі рядять бути вкрай обережними та не займатися самолікуванням. За будь-яких проявів хвороби звертатися до медзакладу та вакцинуватися. 

Нагадаємо, що за даними Хмельницького обласного центру громадського здоров’я, з початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 3914 осіб з груп ризику. Це переважно медики, освітяни та працівники державних установ. Самі ж хмельничани та жителі області звертаються за щепленнями вкрай рідко.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Sidorcuk Masa

    Заболели по селам по области 11810 человек, из 6000 000 человек Зачем им там в селах карантин, если токо 2%% болеют?????? Зато все поголовно инвалиды детства!!! Штампуют в детской областной, как пирожки с печки

    Ольга reply Sidorcuk Masa

    Це де ви взяли 6 000 000? Населення Хмельницької обл. -1 300 000, у Хмельницькому -270 тис.

    Ольга reply Sidorcuk Masa

    Це де ви взяли 6 000 000? Населення Хмельницької обл. -1 300 000, у Хмельницькому -270 тис.

    Ольга reply Sidorcuk Masa

    Це де ви взяли 6 000 000? Населення Хмельницької обл. -1 300 000, у Хмельницькому -270 тис.

    Ольга reply Sidorcuk Masa

    Це де ви взяли 6 000 000? Населення Хмельницької обл. -1 300 000, у Хмельницькому -270 тис.
  • Наталі Бусінка

    Це жах
  • Любов Сердунич

    Схоже, КАРАНТИН ВИГІДНИЙ УСІМ: школам, лікарням, аптекам... Уже став традиційним...
  • Анна

    Ще ключ від квартири?) нівіщо та авторизація?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up