МОЗ розширило перелік "Доступних ліків" для українців

МОЗ розширило перелік "Доступних ліків" для українців
Фото ілюстративне
  • До оновленого реєстру увійшли 254 препарати. З них 78 українці зможуть отримати безкоштовно.

МОЗ затвердило новий перелік "Доступних ліків" для пацієнтів з серцево-судинними хворобами, діабетом другого типу та бронхіальною астмою. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook виконуюча обов'язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. 

Як вона зазначила, перелік безоплатних ліків збільшився майже на 20% у порівнянні з попереднім. До оновленого реєстру увійшло 254 препарати. Лише 78 з них українці можуть отримати безкоштовно, інші 176 — з невеликою доплатою.  

Аби отримати ліки, потрібен електронний рецепт від сімейного лікаря чи терапевта.

Відео дня

"На телефон пацієнта приходить повідомлення з номером рецепта та кодом, який потрібно назвати в аптеці.  За цим номером провізор знаходить рецепт — його лікарі виписують в електронній системі. Рецепт за потреби можна роздрукувати, якщо у пацієнта немає телефона"

Отримати препарати можна в будь-якій аптеці, яка бере участь в програмі "Доступні ліки". Нагадаємо, що ліки за цією програмою можуть отримувати людини, що мають захворювання серця, діабет II типу чи бронхіальну астму. 

Які ліки входять до програми, дивіться тут.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • валентина

    Ну и что с того?? В селах бесплатных, бесплатных, лекарств нет. Спросите почему ?? Потому что нужно чтобы семейный врач районной больницы написал справку, а к нему нужно идти или с кроликом, или с уткой , или с Куркой . Короче без свежины они направления в аптеку не ввпишут. А где же ети бесплатные лекарства продаются платно, платно ?? А тутки тутки в аптеках главрачей и семейных врачей на первом етаже . Тутки тутки тутки все бесплатные лекарства продаются платно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up