Послаблення карантину на Хмельниччині: що змінилося від 25 травня

Послаблення карантину на Хмельниччині: що змінилося від 25 травня
Ілюстративне фото
  • Хмельниччина з кількаденним запізненням послабила карантин.

  • Розповідаємо, що змінилося від сьогодні, 25 травня.

Від минулої п’ятниці, 22 травня, уряд запровадив в Україні адаптивний карантин. Це означає, що регіони можуть самостійно послаблювати обмеження за певних умов, а також залишати обмеження чинними, навіть якщо їх можна скасувати. Також у п’ятницю у МОЗ повідомили перелік регіонів, які послаблювати карантин не можуть. Серед них була і Хмельниччина.

Голова ОДА Дмитро Габінет тоді розповів, що на Хмельниччині була недостатньою тижнева кількість тестувань. Все через те, що на попередніх вихідних, 16—17 травня, проводили верифікацію лабораторії, тому тестувань на коронавірус не робили. Також голова ОДА додав, що за вихідні Хмельниччина наздожене показник тестування. Та вже станом на 23 травня було відомо, що Хмельниччина може послаблювати карантин, адже всі показники відповідають нормі.

Голова ОДА Дмитро Габінет ще у п’ятницю розповів про послаблення, які чекають на Хмельниччину у разі дотримання необхідних показників. Він пообіцяв, що протокол комісії з ТЕБ та НС оприлюднять пізніше. Наразі документ вже є на сайті ОДА. Розповідаємо, що дозволили від сьогодні, 25 травня.

Відео дня

Згідно з протоколом, зміни не стосуються міста Нетішин. Нагадаємо, що станом на ранок 25 травня там 55 осіб хворіють на COVID-19. Від сьогодні на Хмельниччині допускається проведення спортивних заходів, якщо кількість учасників у них не перевищує 50 осіб. Можна й більше, але лише за погодженням із МОЗ.

Мають право відновити роботу готелі, але ресторани у них працювати не можуть. В межах населених пунктів допускається робота автомобільного громадського транспорту. Пасажирів у кожному транспортному засобі не може бути більше за кількість сидячих місць.

Поза населеними пунктами допускається лише приміське автобусне сполучення — на відстань до 50 кілометрів. Перевізники зобов’язані ідентифікувати пасажирів, аби у випадку захворювання одного з них можна було встановити контактних осіб. І так само перевізники не повинні брати стоячих пасажирів. Постановою комісії також дозволили міжнародні перевезення. Умови ті ж самі, що й для приміського сполучення, але є ще одна умова — пасажирів можна висаджувати лише на кінцевому пункті призначення.

Змін зазнали також місцеві карантинні правила Хмельницького, які встановлюються розпорядженням керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації Володимиром Гончаруком. У місті скасували заборону на роботу маршруток та автобусів, а також скасували п’ять спеціальних маршрутів. Нагадаємо, що вони сполучали медичні заклади міста з віддаленими мікрорайонами, де немає тролейбусних ліній.

Громадський транспорт тепер може функціонувати у звичному режимі, але є два виключення:

На перевізників поклали додаткові обов’язки. Зокрема, перед рейсом водії та кондуктори мають проходити медичний огляд, на якому перевірятимуть температуру тіла. Працівника не допускатимуть до роботи, якщо його температура перевищуватиме 37,2 градуса, а також якщо у нього є ознаки респіраторних захворювань. У салонах транспортних засобів має проводитися дезінфекція з використанням спиртовмісних засобів.

Крім того, відтепер у тролейбусах не діятиме режим спеціальних перевезень. Проїхатися можна буде незалежно від наявності спеціальної перепустки (службового посвідчення) та часу доби. Те ж саме стосується маршруток та автобусів. Працювати можуть всі маршрути, а не лише окремі, як було раніше.

Читайте також: COVID-19 на Хмельниччині: дані за районами та карта

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Владимир Слюсаренко

    Ничего не изменилось Епицпнтр работает!
  • Галина Кузнецова

    Ще збільшать ціну проїзда у двічі
  • Галина Кузнецова

    Вже ніколи не повернуть безкоштовний

    George Zaremba reply Галина Кузнецова

    Sergei Kizilov при чому тут наш мер??? Трохи обережніше "шановний" з висловлюваннями! За інтернет, щоб цю "бредедятіну" Нам писати гроші заплатити є, а на проїзд немає??? Вибирайте шось одне...
  • Анна Гречушкина

    Вот я еду в 4 утра на базар и пенсионеры едут, что вы в 4 утра забыли на продуктовом базаре????? Еще и бесплатно в маршрутку лезут нет слов

    Валентина Цердя reply Анна Гречушкина

    Анна Гречушкина А ти не будеш пенсіонеркою ???

    Анна Гречушкина reply Анна Гречушкина

    Каждый человек имеет своё мнение, то что я написала ето лично мое мнение, вы имеете своё, ето ваше право.

    Анна Гречушкина reply Анна Гречушкина

    Ха-ха у каждого старость своя, и для етого я работаю и откладываю деньги что б обеспечить себе старость.А моя старость пусть вас не волнует!!!!!И ещё раз повторяю я пенсионеров уважаю!!!! А кто как проживет старость ето сугубо дело каждого!!!!!

    Irina Farafonova reply Анна Гречушкина

    Світлана Синькова молодецт!Підтримую!

    Irina Farafonova reply Анна Гречушкина

    Анна Гречушкина пашет!!!!Ха-ха-ха!!!Це пенсіонери працюють.Мені здається поважати  старість треба.Життя-така штука,пролітіє у секунду,Вас це чекає не вздовзі!!!

    Ольга Довганская reply Анна Гречушкина

    Світлана Синькова А где Ваше воспитание!?? Почему Вы обращаетесь на ты!? И в 4 ранку, она ни чогось иде, п на работу!

    Анна Гречушкина reply Анна Гречушкина

    Вы знаете при всем уважении к пенсионером маладежь сейчас так пашет на роботах что дай бог им пожить и дожить до возраста пенсионера, и ещё при атом что то от державы получить

    Анна Гречушкина reply Анна Гречушкина

    Елена Ципко в 4 утра пешком

    Елена Ципко reply Анна Гречушкина

    Анна Гречушкина  «Я»- то є остання літера в алфавіті😉 «Вот я еду...» -в такому віці можеш і пішки пройтися і подумати,чи Господь надасть тобі привілею дожити до пенсійного віку...Хто вас таких недоумків виховує?!

    Світлана Синькова reply Анна Гречушкина

    Анна Гречушкина а це,що  пенсіонер має відчитуватись перед тобою куди  і зачим він їде?????ти ж їдеш чогось  о 4-й годині ранку,а пенсіонер  жива  людина і живе таким же життям ,як ти. А на рахунок безкоштовного  проїзду,то я тобі скажу.,що я в свої 80 років маю право  користуватись тими  пільгами,які законно  наданні мені державою,бо я їх заробила  чесно працюючи в свій час.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up