Правила здорового травлення: пити каву й снідати корисно! (Новини компаній)

Правила здорового травлення: пити каву й снідати корисно! (Новини компаній)

Згідно з медичною статистикою, мешканці Хмельницького найчастіше скаржаться на захворювання шлунково-кишкового тракту, що займають лідируючі позиції в переліку патологій. Щоб зберегти шлунок здоровим, необхідно дотримуватися п'ять простих правил.

Снідайте

Перша заповідь здорового шлунково-кишкового тракту - повноцінний сніданок. Люди, які пропускають прийом їжі в ранкові години, обкрадають себе. В основі корисного і поживного сніданку - каші і зерновий хліб. Доповнити гарнір можна невеликим шматочком відвареного м'яса або ковбаси, твердого сиру. Вживання вершкового масла людям старше 25 років варто обмежити. А ось відмовлятися від ароматної чашки зернової кави не варто. Сучасні вчені все більше сходяться на думці, що міцний напій допомагає травленню і сприяє «правильної» роботі кишечника. Так що гейзерная кавоварка або турка на кухні будуть зовсім не зайвими.

Відмовтеся від куріння

Тютюновий дим негативно впливає на стан практично всіх внутрішніх органів. Страждають не тільки легкі, під ударом виявляються підшлункова залоза, печінка, шлунок. Нікотин, смоли і аміак подразнюють слизові ротової порожнини і слинні залози, оболонки кишечника і шлунка. Тютюновий дим викликає зміни нормальних функцій органів і звуження судин. Продукти куріння особливо небезпечні для людей, які страждають на виразкову хворобу, гастрит і коліт. У курців зі стажем спостерігається розвиток хронічного панкреатиту, погіршення травлення, печія і здуття.
більше рухайтеся

Органам травної системи необхідна фізична активність. Необов'язково записуватися в дорогий фітнес-клуб, можна приділити час прогулянок на свіжому повітрі. Лікарі рекомендують щоденну ходьбу в середньому темпі не менше 40-60 хвилин. Краще прогулюватися в парку або по набережній перед сном. Доступний вид активності підійде для людей будь-якого віку і допоможе налагодити роботу шлунка і кишечника. М'язові зусилля при ходьбі «розганяють» жовч і не дають їй застоюватися, а переварена їжа активніше просувається по кишечнику.

Проходьте регулярні обстеження

Отримати повну картину про стан здоров'я органів травної системи допоможуть лабораторні дослідження крові на рівень глюкози і холестерину. Перший аналіз проводять для діагностики цукрового діабету, а другий попередить про загрозу розвитку ішемічної, жовчнокам'яної хвороби і гіпертонії. У переліку ще два обов'язкових аналізу, які лікарі рекомендують здавати після 40 років - колоноскопія і гастроскопія.

Звикайте правильно харчуватися

Перейти на правильне харчування досить складно, особливо, якщо раніше ви ні в чому собі не відмовляли. Дієтологи радять поставити на чільне місце вазу з фруктами, а солодощі заховати подалі в шафу, відмовитися від перекусів цукерками і шоколадом, віддавши перевагу горіхів або сухофруктів. Поступово зменшуйте порції і не доїдайте блюдо до кінця, якщо відчули насичення. Помірність - перш за все.
Будьте здорові!

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:52 На Хмельниччині солістка відомого гурту зареєструвала авто 20:06 Закупнянський кар’єр на Хмельниччині приватизувала харківська компанія 19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію, яку виробила на даху 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею 17:08 У громаді на Хмельниччині запустять безкоштовний автобус до кладовища 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up