Скільки хмельничан захворіли на COVID-19 минулого тижня (СТАТИСТИКА)

Скільки хмельничан захворіли на COVID-19 минулого тижня (СТАТИСТИКА)
  • За останній тиждень кількість хворих зменшилась, але не набагато.

  • Госпіталізували 137 людей. 

Ось уже 2 роки поспіль медики щотижня фіксують кількість хворих на коронавірус.  Актуальні дані статистики за останній тиждень з 12 по 18 грудня оприлюднили в обласному центрі профілактики та контролю хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Епідеміологи кажуть, за минулий тиждень в області захворіло на коронавірус 255 людей. Це на 7 випадків менше, аніж минулого тижня. Нагадаємо, перед цим зареєстрували 262 хворих. При цьому госпіталізували 137 осіб, а одужали 268 хворих. На жаль, померли 2 людини. 

Всього з початку епідемії на території Хмельниччини підтвердили 232 465 випадків захворювання на COVID-19. 

Відео дня

Серед них:

З них 33 687 пацієнтів (дітей – 1 623, медпрацівників – 1 069) лікувалися стаціонарно. А 198 712 осіб – амбулаторно. 

З початку епідемії одужали – 227 816 осіб, а померли – 3 946 хворих. 

Скільки хмельничан отримали вакцину від коронавірусу

З метою профілактики захворювання на COVID-19 медики продовжують процес імунізації населення. Загалом в області зробили 1 049 475 щеплень від COVID-19:

Епідеміологи закликають хмельничан дбати про здоров`я своє та близьких. Тим паче, що останнім часом також реєструють спалах захворювання на ГРВІ. Детально про це читайте у матеріалі На Хмельниччині фіксують спалах захворювання на ГРВІ. Найбільше хворіють діти

— Погодні умови та підступні дії ворогів, котрі атакують наші об`єкти енергетики та інфраструктури, можуть призвести до переохолодження, підвищення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, грип та COVID-19. Тому, щоб уникнути розповсюдження зазначених хвороб, дотримуйтеся соціальної дистанції, ретельно мийте руки, використовуйте дезинфекційні засоби та засоби індивідуального захисту – маски і респіратори, — йдеться в повідомленні обласного центру профілактики та контролю хвороб. 

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Якщо ви ж здорові та перебуваєте в безпеці, за першої ж нагоди медики радять вакцинуватися від коронавірусу. Адже щеплення є найбільш дієвим захистом від COVID-19. Саме у такий спосіб можна уникнути важкого перебігу хвороби та летальних наслідків. 

 

Де отримати щеплення в Хмельницькому

Наразі вакцинуватися проти COVID-19 можна в амбулаторіях за місцем тимчасового перебування або постійного проживання. 

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Медики нагадують, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олекса Шумейко

    Носяться з цим ковідом, як дурний зі ступою. Вже весь світ знає, що це афера і комусь прийдеться відповідати за цей злочин проти людства.
  • Nataliya Pancenko

    Цей так довго мовчали...зараз простий грип до ковіда приписують...люди хворіють бо без світла і в холоді більшість,щей депресивний стан ...

keyboard_arrow_up