На Хмельниччині фіксують спалах захворювання на ГРВІ. Найбільше хворіють діти

На Хмельниччині фіксують спалах захворювання на ГРВІ. Найбільше хворіють діти
  • Кількість хворих за тиждень зросла в півтора раза. 

  • Поріг захворювань перевищено на 5%.

  • Найбільше хворих серед дітей віком від 5 до 14 років. 

У Хмельницькій області погіршилась ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ. У порівнянні з попереднім тижнем кількість хворих зросла у 1,5 рази. Про це зазначають епідеміологи обласного центру з контролю та профілактики хвороб. 

Скільки людей захворіли

Медики зазначають, що минулого тижня захворіли 8 349 осіб. А інтенсивний показник захворюваності перевищив пороговий рівень на 5,39 %. Відтак, з початку епідсезону зафіксовано найвищий рівень захворюваності. 

Більше половини хворих — діти. Показник дітлахів, які занедужали становить 58,6 %. За віковими групами вони розподілені так:

Відео дня

Найбільш інтенсивно захворюваність зросла серед школярів у віковій групі від 5 до 14 років (у 1,6 рази).

За минулий тиждень медики госпіталізували 3,2 % осіб від усіх хворих. Найбільше госпіталізованих серед дітей віком від 0 до 4 років, а серед дорослих — віком від 30 до 64 років. Летальних випадків внаслідок ГРВІ чи грипу, на щастя, не зареєстрували.

До слова, в соцмережах почастішали пости про захворювання в дітей. Симптоми подібні — висока температура, кашель, нежить. Матусі б’ють на сполох та питають порад одна в одної. Наводимо вам приклади кількох дописів:

Усі скріни зі спільноти "Мамочки Хмельницького" в Інстаграм

Лікарі кажуть, що в нашій області у цьому епідсезоні найбільше циркулюють віруси грипу А та В. Це підтвердили лабораторно. Зокрема, у 4 випадках вірусологічна лабораторія методом ПЛР виявила вірус грипу типу А (нетипований). Крім того, одна з приватних лабораторій Городоцького району, використовуючи "швидкі" тести, підтвердила 5 вірусів грипу типу А та 1 вірус грипу типу В.

З початку цього епідсезону проти грипу вакцинували 3 193 осіб. Всі вони з груп медичного та епідемічного ризиків.

Як не захворіти на ГРВІ

Вірус грипу передається від людини до людини тільки повітряно-крапельним способом. Вірус проявляє себе після контакту з хворим протягом 2-3 діб, максимальний час, після якого проявляються симптоми - 5 діб.

Симптоми, властиві ГРВІ та грипу:

При застуді на перший план виступають респіраторні симптоми – закладеність носа, ринорея, кашель, біль у горлі. Температура піднімається поступово, доходячи до більш помірних значень (38,5°С). Найчастіше вона тримається 1-2 дні.

Батьки можуть значно знизити ймовірність захворювання дитини, якщо будуть дотримуватися рекомендацій, підготовлених досвідченими педіатрами та інфекціоністами.

Профілактики грипу та ГРВІ у дітей:

Дотримання цих нехитрих рекомендацій допоможуть знизити частоту захворювань малюка і інших членів сім’ї.

А ви хворіли цього сезону на ГРВІ, грип чи застуду?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Марина Лашина

    Зараз саме сезон застуд пішов. В мене племінниця першокласниця, так у класі через одного ходять, бо дітки хворіють. Але наша стійко тримається завдяки Альпіколу. Я сина з його допомогою захищала від застуди та племiнницi порадила цей засіб. Вiн реально допомагає.
  • Ирина Тарасенко

    Діти - це вразлива категорія, тому не дивно, що вони найчастіше хворіють на простудні захворювання. Мій такий самий був. Але тільки доки ми про Альпікол не дізнались.
  • Наталья Графская

    Альпікол у цьому плані - чудовий помічник! Він і для профілактики ГРВІ підходить, і навіть якщо підхопили застуду, то з ним дитина швидше йде на виправлення. Перевірено!
  • Анна Манько

    Я волію для профілактики давати доньці противірусне. Краще попередити хворобу, ніж потім її тривало лікувати. Зараз в аптеках вибір таких препаратів великий на будь-який смак і гаманець. Але особисто ми зупинилися на сиропі Альпікол. Склад вселив довіру, а за підсумком ще й ефективний виявився. Донечка хворіти почала в рази менше.

keyboard_arrow_up