Скільки хмельничан захворіли на COVID-19 за останній тиждень

Скільки хмельничан захворіли на COVID-19 за останній тиждень

Медики опублікували “свіжі” дані статистики.

Останніми місяцями показники по кількості хворих на COVID-19 в Хмельницькій області спадають. Щотижня хворіє значно менше людей. Актуальні дані статистики за останній тиждень з 21 по 28 листопада оприлюднили в обласному центрі профілактики та контролю хвороб

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що за останній тиждень на Хмельниччині захворіло на коронавірус 186 чоловік. Це на 93 випадки менше, ніж минулого тижня. Госпіталізували до лікарень 60 осіб. Натомість одужало 306 людей, а померли 4 хворих. 

Всього з початку епідемії на Хмельниччині підтвердили 231 710 випадків захворювання на COVID-19. Серед них дітей – 17 824, а медпрацівників – 8 435. 

Відео дня

З них 33 495 осіб (дітей – 1 586, медпрацівників – 1 063) лікувалися стаціонарно. Натомість 198 215 осіб – амбулаторно. Одужали – 226 986 осіб, померли – 3 940. 

Незважаючи на спад кількості хворих медики закликають вакцинуватися. На даний час в області зробили щеплення від коронавірусу 1 042 792 хворих:

Медики зазначають, що погіршення погодних умов, зниження температури повітря, аварійні відключення енергопостачання та, часом, відсутність тепла, можливі переохолодження — все це спричиняє вірогідне підвищення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, грип, COVID-19. 

Тож лікарі радять дотримуватися соціальної дистанції, дбайливо мити руки, використовувати антисептики та носити маски й респіратори. 

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Якщо ви ж здорові та перебуваєте в безпеці, за першої ж нагоди медики радять вакцинуватися від коронавірусу. Адже щеплення є найбільш дієвим захистом від COVID-19. Саме у такий спосіб можна уникнути важкого перебігу хвороби та летальних наслідків. 

Опитування

Чи будете вакцинуватися від коронавірусу?

Де отримати щеплення в Хмельницькому

Наразі вакцинуватися проти COVID-19 можна в амбулаторіях за місцем тимчасового перебування або постійного проживання. 

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Медики нагадують, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up