Скільки води варто пити кожного дня? Що кажуть у МОЗ

Скільки води варто пити кожного дня? Що кажуть у МОЗ
Фото: tvoymalysh.com.ua
  • Лікарі кажуть. що немає єдиних норм стосовно споживання води. 
  • Йдеться про те, що пити потрібно тоді, коли дійсно відчуваєш спрагу. 

Часто люди обговорюють, скільки потрібно пити води щодня. До того ж точаться дискусії. коли краще її вживати - до, після чи під час їжі. В МОЗ написали про норми і графік пиття, а також скільки рідини має споживати дитина. 

Пити тоді, коли відчуваєш спрагу

Пити достатньо води важливо людям будь-якого віку. Вживати рідину слід тоді, коли відчувається справа, незалежно від прийомів їжі. Кажуть, що єдиної для усіх норми нема, оскільки вона залежить від температури і вологості повітря, активності та фізичного стану людини, а також їжу, яку споживаємо. Надійним показником достатньої гідрації є колір сечі - вона має бути солом’яно-жовтого відтінку. Темний колір свідчить про сильну нестачу води. Втім, літні люди й діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу, і більш ризикують наразитися на зневоднення. Тому їм слід нагадувати про пиття.

Діти можуть пити менше

Тіло дітей містить більше води, ніж в дорослих, і тому їм менше загрожує зневоднення. Крім того, діти активно рухаються, та більше втрачають вологу через шкіру. Діти, що пили достатньо, в тестах на увагу і пам’ять мали кращі результати. Недостатня гідрація призводить до закрепів, поганого травлення, агресії й безпричинного вередування. Дітям радять споживати воду впродовж всього дня, та особливо під час активних ігор чи занять спортом.

Відео дня

Єдиних норм споживання рідини нема, але лікарі радять пити:

  • Немовлятам від 8 місяців: 150 мл/кг ваги на день
  • Дошкільнятам: 100 мл/кг ваги на день
  • Підліткам: 50 мл/кг ваги на день

Якщо дитина їсть тверду і суху їжу, активно грається чи довкола спекотно і сухо або вона хворіє, то потреба в рідині зростає. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Кухар

    безкоштовна професійна медична консультація для vsim.ua. - медична система організована таким чином щоб отримати медичну консультацію не потрібно їхати в міністерство... з тієї простої причини, що всі лікарі навчаються ( з тих хто вчиться за знання, а не за гроші ) за однією програмою - і головним фактором в лікуванні є знання і досвід ( по вашому стаж роботи )... не може американський рентгенолог, дехто пише - рентгенлаборант, керувати системою охорони здоровя країни, якої він ( вона ) не знає... медицина України зайшла в глухий кут - а оцінюють це люди, які до цього, ні по знаннях, ні по досвіду немають жодного відношення... подумайте, чого ви добиваєтеся...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up