Скільки води варто пити кожного дня? Що кажуть у МОЗ

Скільки води варто пити кожного дня? Що кажуть у МОЗ
Фото: tvoymalysh.com.ua
  • Лікарі кажуть. що немає єдиних норм стосовно споживання води. 
  • Йдеться про те, що пити потрібно тоді, коли дійсно відчуваєш спрагу. 

Часто люди обговорюють, скільки потрібно пити води щодня. До того ж точаться дискусії. коли краще її вживати - до, після чи під час їжі. В МОЗ написали про норми і графік пиття, а також скільки рідини має споживати дитина. 

Пити тоді, коли відчуваєш спрагу

Пити достатньо води важливо людям будь-якого віку. Вживати рідину слід тоді, коли відчувається справа, незалежно від прийомів їжі. Кажуть, що єдиної для усіх норми нема, оскільки вона залежить від температури і вологості повітря, активності та фізичного стану людини, а також їжу, яку споживаємо. Надійним показником достатньої гідрації є колір сечі - вона має бути солом’яно-жовтого відтінку. Темний колір свідчить про сильну нестачу води. Втім, літні люди й діти погано розрізняють сигнали тіла про спрагу, і більш ризикують наразитися на зневоднення. Тому їм слід нагадувати про пиття.

Діти можуть пити менше

Тіло дітей містить більше води, ніж в дорослих, і тому їм менше загрожує зневоднення. Крім того, діти активно рухаються, та більше втрачають вологу через шкіру. Діти, що пили достатньо, в тестах на увагу і пам’ять мали кращі результати. Недостатня гідрація призводить до закрепів, поганого травлення, агресії й безпричинного вередування. Дітям радять споживати воду впродовж всього дня, та особливо під час активних ігор чи занять спортом.

Відео дня

Єдиних норм споживання рідини нема, але лікарі радять пити:

  • Немовлятам від 8 місяців: 150 мл/кг ваги на день
  • Дошкільнятам: 100 мл/кг ваги на день
  • Підліткам: 50 мл/кг ваги на день

Якщо дитина їсть тверду і суху їжу, активно грається чи довкола спекотно і сухо або вона хворіє, то потреба в рідині зростає. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Кухар

    безкоштовна професійна медична консультація для vsim.ua. - медична система організована таким чином щоб отримати медичну консультацію не потрібно їхати в міністерство... з тієї простої причини, що всі лікарі навчаються ( з тих хто вчиться за знання, а не за гроші ) за однією програмою - і головним фактором в лікуванні є знання і досвід ( по вашому стаж роботи )... не може американський рентгенолог, дехто пише - рентгенлаборант, керувати системою охорони здоровя країни, якої він ( вона ) не знає... медицина України зайшла в глухий кут - а оцінюють це люди, які до цього, ні по знаннях, ні по досвіду немають жодного відношення... подумайте, чого ви добиваєтеся...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up