У Хмельницькому можуть запустити платне тестування на коронавірус: яка ціна

У Хмельницькому можуть запустити платне тестування на коронавірус: яка ціна
  • Виявлення антитіл до вірусу пропонують проводити у міському лікувально-діагностичному центрі, до якого належать поліклініки.

  • Всі охочі зможуть за власним бажанням пройти тестування, заплативши гроші.

  • Сума різниться залежно від типу антитіл, які виявляють.

  • Всі деталі — в нашому матеріалі.

У Хмельницькому можуть запустити тестування на антитіла до коронавірусу, яке можна буде зробити за власним бажанням. Але не безкоштовно, а заплативши 167 або 177 гривень. Таку послугу мають надавати у лікувально-діагностичному центрі, який об’єднує шість підрозділів, в тому числі поліклініки. Про це йдеться у проєкті рішення виконавчого комітету, який опублікований на сайті міськради.

Документом пропонується включити до переліку платних послуг два тести, які робитиме клініко-діагностична лабораторія:

  • Відео дня
    /li>

До слова, «Ig» в назві тесту означає «імуноглобуліни». Це науковий термін для позначення антитіл. Виявляють антитіла методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Ми запитали у начальника управління охорони здоров’я міськради Бориса Ткача, як будуть проводити тестування, якщо виконком дозволить надавати таку послугу всім охочим. Аби здати тест, потрібно буде прийти до сімейного лікаря та повідомити про своє бажання. Лікар видасть направлення, з яким потрібно буде прийти в лабораторію будь-якої поліклініки. Там і візьмуть кров на аналіз.

Чим відрізняються два аналізи та який із них краще обрати? Антитіла типу «M» свідчать про гостру фазу коронавірусної інфекції — це означає, що людина хворіє на момент взяття крові на аналіз. Наявність антитіл типу «G» означає, що людина хворіла коронавірусною інфекцією в минулому.

У людини можуть бути два типи антитіл одночасно. Це буває рідко і лише протягом трьох тижнів після завершення гострої фази хвороби. За словами Бориса Ткача, у разі виявлення антитіл типу «M» у людини візьмуть зразок для тестування методом ПЛР. До отримання результатів людина має бути на самоізоляції. У разі виявлення антитіл типу «G» ніяких обов’язків на особу не покладатимуть.

— Є наказ МОЗ, який передбачає, що тестам на імуноглобуліни «M» надається перевага, тому що нас цікавить гострий етап хвороби. Можна і «G», але це чисто такий «спортивний інтерес». Виявили — ну все, перехворів. Але суттєво «G» не впливає ні на тактику ведення, ні на тактику поведінки пацієнта, — сказав Борис Ткач.

Нагадаємо, що у Хмельницькому готуються запустити власний ампліфікатор, за допомогою якого тестуватимуть на коронавірус. Лабораторія розташована у міському перинатальному центрі. За словами Бориса Ткача, апарат готовий до повноцінної роботи, але має пройти верифікацію. Це означає, що перші результати тестів, а саме п’ять позитивних та десять негативних, будуть перевіряти також в обласному лабораторному центрі. Після періоду верифікації діагноз «COVID-19» будуть встановлювати у перинатальному центрі без додаткової перевірки.

Запуск ПЛР-тестування за власним бажанням поки не розглядається, адже міська лабораторія ще не внесена до реєстру. Борис Ткач розповів, що питання про платне ПЛР-тестування можна буде розглядати лише після запуску повноцінного тестування.

За інформацією Центру громадського здоров’я України, тестування на антитіла дозволить розвантажити діагностування COVID-19. Однак остаточно діагноз встановлюється лише за результатами ПЛР-тестування. Безкоштовно протестуватися на антитіла можуть такі категорії людей:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (56)
  • Mykola Polyak

    Це несправедливо і в корні неправильно застосовувати платне тестування на коронавірус !!!!!! Не кожний може сплатити,але не сплативши за браком коштів, людина заражає інших(якщо вона вражена вірусом) !!!! І що ми маємо?????? Буде рости кількість інфікованих по всьому місту і т.д.  Ви цього добиваєтесь ??????? Тестування повинно бути БЕЗКОШТОВНО !!!!!!!!
  • Ольга Яруш

    За 2100пенсіі і зуби на полицю
  • Альона Варварук

    А де безкоштовні поділися???Куди ідуть ці кошти ???
  • Генефа Мельник

    А що дость тест,зробивши його  через час можиш заразитись від когось,марна трата грошей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up