У Хмельницькому пройшли реабілітацію близько 1 тисячі військових (ФОТО, ВІДЕО)

У Хмельницькому пройшли реабілітацію близько 1 тисячі військових (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото ГУ НП у Хмельницькій області

Дізнавайтесь яке обладнання є для реабілітації захисників та як вона проходить. 

Із 2018 року на базі поліклініки МВС у Хмельницькому працює один із найсучасніших реабілітаційних центрів для військових. За цей час тут пройшло реабілітацію близько тисячі захисників, повідомляють в поліції

Правоохоронці кажуть, із початком повномасштабної війни навантаження на державну установу «Територіальне медичне об'єднання Міністерства внутрішніх справ України по Хмельницькій області» значно зросло, адже тут працюють не тільки із пораненими поліцейськими, а й з військовими, прикордонниками та нацгвардійцями.

Відео дня

Разом із тим зросли і потужності центру. Тут покращилось матеріально-технічне забезпечення, з’явились найсучасніші тренажери.

А нещодавно в установі пройшли чотиримісячну підготовку лікарі з фізичної реабілітації поранених бійців системи МВС та Міноборони.

Полковник медичної служби, начальник військово-медичного клінічного лікувально-реабілітаційного центру ЗСУ Андрій Кіх каже, що з початком АТО/ООС, а потім і повномасштабної війни різко зросла кількість поранених захисників. А тому й почала вибудовуватись система медичної реабілітації поранених.

— Реабілітація складається з кількох періодів: гострого, післягострого та довготривалого.  А загальне завдання реабілітації — максимальне відновлення функціональних можливостей захисників. Крім того, фізична реабілітація завжди проводиться у супроводі психологів, — пояснює Андрій Кіх. 

Зараз у Хмельницькому разом з іншими бійцями проходить реабілітацію нацгвардієць з Дніпра Андрій Горбунов. У центрі його готують до протезування руки.

— Тут гарне оснащення, тренажери, зі мною працюють професіонали. Все на найвищому рівні, — говорить Андрій. — Це мені допомагає, заспокоює і дає віру, що все буде добре.

Додамо, що тільки в медустановах системи МВС в україні з початку війни вже пройшли реабілітацію понад 4,5 тисячі захисників.

Більше про це у відео Нацполіції:

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up