Укласти декларацію з педіатром можна в обласній дитячій лікарні: як це зробити

Укласти декларацію з педіатром можна в обласній дитячій лікарні: як це зробити
Ілюстративне фото
  • Хмельничанам пропонують водити дітей до педіатра в обласну дитячу лікарню.

  • Поки можна обрати лише одного педіатра.

Після впровадження медичної реформи кожен пацієнт має укласти декларацію з лікарем первинної ланки — терапевтом, педіатром або сімейним лікарем. Інакше платити за послуги доведеться з власної кишені. Зазвичай українці, і хмельничан це також стосується, укладають декларації в амбулаторіях, які належать до центрів первинної медико-санітарної допомоги комунальної власності.

Серед альтернатив також є приватні заклади, які мають договір з Національною службою здоров’я України. Маючи декларацію, можна отримувати медичні послуги безоплатно за наявності електронного направлення. Хоча за окремі послуги, як от більшість стоматологічних дорослим, все ж доводиться платити, навіть якщо є направлення.

Хмельницька обласна дитяча лікарня надає дітям третинну, тобто високоспеціалізовану, медичну допомогу. Однак вже зараз там можна укласти декларацію з лікарем-педіатром, тобто отримати медичну допомогу первинного рівня. Про це журналістам vsim.ua розповіла головний лікар закладу Лілія Брухнова.

Відео дня

За її словами, минулого року Хмельницька обласна дитяча лікарня мала чотири пакети фінансування з Національної служби здоров’я України. Цього року пакетів вже дев’ять, серед яких вісім — третинного рівня, і один — первинного. Останній був підписаний 9 квітня.

— Реформування в системі охорони здоров’я приводить до того, що ми отримуємо кошти за ті послуги медичні, які ми надаємо. Тобто дещо змінилася модель. Раніше ми отримували медичну субвенцію і не задумувалися про те, скільки до нас пацієнтів прийде. А зараз ми боремося за кожного пацієнта й за кожну медичну послугу. І не просто боремося, щоб її надати, а щоб її надати якісно, ефективно і щоб людина до нас повернулася, — розповіла Лілія Брухнова.

Перевагою свого закладу головний лікар вважає наявність «вузьких» спеціалістів та медичного обладнання. Таким чином, отримавши направлення від лікаря-педіатра, дитина може отримати консультації лікарів різних спеціальностей, діагностичні процедури та лікування в тому ж корпусі.

— Тут на місці в комплексі всі послуги надаються. Лікар-педіатр, з яким підписана декларація, оглядає. Якщо, наприклад, потрібно провести УЗД, виписує електронне направлення, і зразу людина йде на УЗД-діагностику. Тобто ми абсолютно все підготували для нашого пацієнта. Консультація «вузьких» спеціалістів різних профілів — кардіологи, ревматологи, кардіоревматологи, ендокринологи, отоларингологи. Людина приходить сюди й зразу, коли їй тільки потрібна ця консультація, ми їй зможемо це надати, — розповіла Лілія Брухнова.

Крім того, за словами головного лікаря, фахівці обласної лікарні приймають і в приватних клініках, за що пацієнтам доводиться платити 250-350 гривень. Тим часом платні послуги без направлення діти можуть отримати й в обласній дитячій лікарні. Коштує це, за словами Лілія Брухнової, дешевше, ніж у приватних клініках.

— Якщо пацієнт має електронне направлення, він отримує всі послуги безкоштовно. Якщо пацієнт бажає отримати платні послуги, хоче для себе виділити окремий час, окрему послугу, ми також це маємо. Він приходить, визначається з тим, що він хоче або що ми йому будемо рекомендувати в плані того патологічного стану або захворювання, з яким він до нас звернувся, він у банкоматі робить оплату і проходить це, — розповіла головний лікар обласної дитячої лікарні.

Укласти декларацію зараз можна з одним лікарем — Ларисою Тропарчук. Такою можливістю вже скористалися близько 100 хмельничан. За словами Лілії Брухнової, її заклад готовий приймати на роботу педіатрів первинної ланки.

За даними сайту «Medics», Лариса Тропарчук також має фах дитячого лікаря-імунолога. Крім того, вона є керівником консультативної поліклініки при лікарні.

Щоб укласти декларацію з педіатром, одному з батьків потрібно прийти на прийом з дитиною, маючи свій паспорт, ІПН та мобільний телефон, а також свідоцтво про народження дитини. Це стосується тих випадків, коли дитині ще немає 14 років. Якщо ж є, то дитина може самостійно укласти декларацію, маючи з собою паспорт та телефон. Декларація з попереднім педіатром анулюється автоматично при укладанні нової.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up