Ураження мозку та пневмонія: хмельничанин отримав важкі ускладнення від грипу

Ураження мозку та пневмонія: хмельничанин отримав важкі ускладнення від грипу
Фото ілюстративне. Depositphotos
  • Чоловік спершу захворів на грип, але згодом йому ставало все гірше. 

  • Нині він без тями у реанімації. 

Звичайний, здавалось би, грип може призвести до тяжких наслідків. Саме так сталося із 48-річним мешканцем Хмельницької області. Він працював у Польщі. Там підхопив інфекцію і захворів. Польські лікарі виявили у нього вірус грипу типу А. На той час запалення легень у нього не було, тож пацієнту виписали ліки та відпустили додому. 

Вже вдома хмельничанину почало ставати гірше. Він вирішив повернутися в Україну і лікуватися тут. Перетнув кордон, а далі їхати він вже не міг. 

Хворому викликали «швидку», яка відвезла його в одну із львівських лікарень. Про це пише видання Zaxid.net. Тамтешні медики поставили діагноз “грип” і пацієнта відправили до інфекційної лікарні. 

Відео дня

Нині він перебуває без свідомості в реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні. Стан пацієнта важкий. Лікарі розповіли, що грип спровокував у нього важкі ускладнення – ураження головного мозку і двобічну пневмонію. 

— Чоловік має надлишкову вагу. До нас він потрапив у дуже важкому стані, сатурація було всього 60 (при нормі 95 і вище). У нього діагностували важку двобічну пневмонію і ураження головного мозку. Чоловік перебуває у реанімації. Нам вдалося на кисні стабілізувати дихальну недостатність, а ось до свідомості він наразі не прийшов, – повідомила завідувачка діагностичного відділення лікарні Таміла Алексанян.

Лікарі-інфекціоністи роблять все можливе, аби врятувати чоловіка. Також медики просять при захворюванні на грип, ГРВІ, коронавірус не займатися самолікуванням, а звертатися лікаря, аби уникнути важких ускладнень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • ☘️

    Так лікують по всій Європі  не тільки в Польщі...альвідольчик і багато пити,ось так там лікують...
  • Maria Muschinka

    Господи спаси, допоможи. 🙏🙏
  • 9896

    Медицина в Польщі гімно, хто з цим не стикався не повірить.
  • Іванна

    Так у дитини болить зуб прийшли до лікаря треба видалити, видаліть, прийдете через місяць це як. Лікарі Литви

keyboard_arrow_up