Щеплення від грипу та ковіду. Скільки мешканців Хмельниччини зробили вакцини

Щеплення від грипу та ковіду. Скільки мешканців Хмельниччини зробили вакцини
  • Епідеміологи підрахували кількість людей, які провакцинувалися впродовж нинішнього епідсезону. 

Із жовтня по квітень, зазвичай, триває епідеміологічний сезон. У минулому році він розпочався 2 жовтня. Впродовж усього епідсезону медики радять робити щеплення від грипу. Від коронавірусу ж можна вакцинуватися незалежно від певних дат. 

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб із початку епідсезону і до 1 січня 2024 року на Хмельниччині провакцинувалися більше 7 тисяч мешканців. Так, проти грипу отримали щеплення 5 192 людини, а проти COVID-191 951 особа.

Медики додають, що вакцинуватися від грипу можуть дорослі і діти від 6 місяців, які не мають протипоказань до щеплень. Дітям до 9 років, які раніше не мали щеплення від грипу і не мали підтверджених випадків захворювання на грип, потрібні дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Всім іншим – одна.

Відео дня

Імунітет після щеплення формується упродовж кількох тижнів. Зазвичай, кажуть епідеміологи, вже через 2 тижні після щеплення можна мати захист.

Кому варто вакцинуватися

Особливо важливо отримати щеплення людям із груп медичного та професійного ризику:

COVID-19 підвищує навантаження на систему охорони здоров’я, тому щеплення від грипу важливі як ніколи, вказують епідеміологи. Нагадаємо, у жовтні на Хмельниччині зафіксували новий підвид штаму коронавірусу "Еріс", а в листопаді “Арктур”.

Вакцинація проти COVID-19 залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням під час хвороби. Щеплення проти COVID-19 безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Вакцини проти грипу доступні в аптеках області.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up