В Хмельницькій області зафіксували випадки захворювання на кір та скарлатину

В Хмельницькій області зафіксували випадки захворювання на кір та скарлатину
Depositphotos
  • Найбільше хворих традиційно на грип, ГРВІ та COVID-19.

  • Разом з тим у хмельничан діагностували кір, а також вітрянку, скарлатину та пневмонію. 

Кожного року у весняний період та зі зміною погодних умов збільшується кількість хворих на вірусні інфекційні хвороби. В Хмельницькій області найпоширенішими є грип, ГРВІ та коронавірус. Саме такі діагнози найчастіше ставлять мешканцям регіону. Хто хворіє найчастіше та на які віруси підчепили хмельничани розповідає Перший Подільський

Найскладнішою в регіоні є ситуація з коронавірусом. Також вперше за тривалий час в області зафіксували випадки таких хвороб, як скарлатина та кір.

— За попередні 2 тижнів ситуація ускладнилась. Кількість хворих на COVID-19 збільшилась у 2 рази.  Хворіють як дорослі, так і діти, – розповідає Ольга Дурдас, завідуюча інфекційним відділенням “Хмельницької інфекційної лікарні” .

Відео дня

Нагадаємо, впродовж минулого тижня на коронавірус захворіли 1 026 пацієнтів. Це на 163 випадки більше, аніж попереднього тижня. Нагадаємо, тоді зафіксували 863 хворих. 

До медзакладів госпіталізували 151 пацієнта (на 14 більше). Одужали 698 людей (на 139 більше). Разом з тим, від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 4 хмельничан.

Що ж до інших інфекційних захворювань, то наразі жодних загострень не спостерігається. Проте, у двох пацієнтів діагностували кір, чого не фіксували вже впродовж тривалого часу.

— У нас були минулого тижня випадки кору, вітряної віспи, скарлатини, грипу, ГРВІ та пневмонії, – каже медикиня.

Отож, аби зменшити ризик інфікування лікарі радять вакцинуватися. Виробити бар’єр проти окремих хвороб можуть і певні профілактичні заходи.

— Це загартовування, вітамінотерапія, збалансоване харчування, фізичні навантаження, – зазначає Ольга Дурдас.

Разом із тим, при перших ознаках хвороби медики радять звертатися до лікаря. Це, кажуть, допоможе уникнути ускладнень та скоротить час лікування.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up