В області мають вакцинувати більше 11 тисяч дітей проти кору, паротиту і краснухи: деталі

В області мають вакцинувати більше 11 тисяч дітей проти кору, паротиту і краснухи: деталі
Фото ілюстративне
  • Це ті діти, які не були щеплені вчасно — в 1 і 6 років, або мали тимчасові протипоказання.

  • В область надійшло 16 тисяч доз трикомпонентної вакцини із Нідерландів. 

  • Розповідаємо як зробити безкоштовне щеплення. 

Вчора, 18 липня, в Україні запустили загальнонаціональну кампанію з вакцинації дітей проти кору, епідемічного паротиту та краснухи. Про це повідомили у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Генеральний директор установи Микола Габрикевич розповів, що наразі в Хмельницькій області більше 11 тисяч дітей підлягають вакцинації проти кору, паротиту та краснухи. Це відповідно до національного календаря профілактичних щеплень. Вони не були щеплені вчасно — в 1 і 6 років, або мали тимчасові протипоказання.

Відео дня

Також в область надійшло 16 тисяч доз трикомпонентної вакцини проти кору, паротиту та краснухи, виробництва Нідерландів. Її, кажуть медики, достатньо, аби охопити зазначені категорії невакцинованих.

Також протягом цього року на Хмельниччині зареєстрували 6 випадків кору. Як відомо, це захворювання є надзвичайно заразним і з 10-ти невакцинованих, які проконтактували з хворим, 9 захворіють. Специфічних ліків проти кору не існує. Єдиним захистом від хвороби є вчасна вакцинація. 

Максимально ефективно вакцинуватися до початку навчального року, щоб під час навчального процесу хворобу не підхопили інші діти. Медики наголошують, що батьки, які відмляються від щеплень, наражають на небезпеку інших дітей, котрим з різних причин вакцинація протипоказана.

Щоб зробити безкоштовне щеплення проти кору, паротиту і краснухи необхідно звернутися до свого сімейного лікаря, педіатра або найближчої амбулаторії. 

А ви вакцинуєте своїх дітлахів? Якщо ні, то чому?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Якщо разом з вакцинацією не будуть роздавати шапочки з фольги - я свою дитину не пущу.

keyboard_arrow_up