В Україні ввели "пріоритетні години" для пенсіонерів у магазинах: навіщо та коли

В Україні ввели "пріоритетні години" для пенсіонерів у магазинах: навіщо та коли
depositphotos
  • "Пріоритетні години" мають посприяти зниженню рівня інфікування груп ризику.
 

В Україні набули чинності зміни до постанови Кабінету міністрів, які вводять "пріоритетні години" для людей похилого віку. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі одного із телеканалів, інформує пресслужба МОЗ у Facebook.

  • "Люди літнього віку відносяться до групи ризику. Тому важливо, аби вони якомога менше контактували з оточуючими, адже відсоток летальних випадків найбільший саме серед людей, старших 65 років. “Пріоритетні години” діють з 10:00 до 12:00. Ініціатива триватиме на період карантину. Сподіваюсь, що всі заклади торгівлі і послуг будуть дотримуватися цього” - зазначив міністр охорони здоров’я.

Нагадаємо, 11 листопада уряд ухвалив рішення про запровадження в Україні карантину вихідного дня для боротьби з поширенням COVID-19. Він передбачає низку обмежень.

Таке рішення обурило підприємців і у багатьох містах відбулися протести, зокрема, у Хмельницькому.

Відео дня

Уже після перших "карантинних вихідних" 16 листопада, у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови, що рекомендує уряду скасувати певні обмеження "карантину вихідного дня".  

До речі, у Кабміні називають карантин "вихідного дня" альтернативою повного локдауна. Однак, там не відкидають, що обмеження доведеться посилювати.

Так, під час засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не вводитиме повний локдаун, поки в країні є карантин "вихідного дня". А ось, якщо він виявиться неефективним або ж його не будуть дотримуватися, карантинні заходи посилять.

 

Читайте також: "Гаряча лінія" по Covid: на що найчастіше скаржаться українці
 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up