Влада може посилити карантинні обмеження на вихідні

Влада може посилити карантинні обмеження на вихідні
Ілюстративне фото
  • Хмельничан можуть обмежити у праві перебування у громадських місцях та пересуванні ними.

  • Такі рекомендації прийняла обласна комісія з ТЕБ та НС на виконання доручення прем’єра.

В Україні місцевим органам влади рекомендують запровадити додаткові обмеження на вихідні та святкові дні. Так, на виконання доручення прем’єр-міністра обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рекомендації для місцевих органів влади Хмельниччини.

Комісія рекомендувала обмежити перебування та пересування людей у громадських місцях від 01:00 першого вихідного дня до 06:00 першого робочого дня після вихідних. У протоколі комісії немає рекомендацій щодо того, як та у який спосіб мають діяти такі обмеження. Речник міського штабу з протидії COVID-19 Ольга Саліпа повідомила журналістам vsim.ua, що поки у міській раді не приймали жодних рішень на виконання цього протоколу комісії з ТЕБтНС.

Нагадаємо, що раніше міськрада пояснила поняття «громадське місце». Згідно з визначенням у законі «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», громадське місце — це частина будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно або періодично або час від часу.

Відео дня

У роз’ясненні на сайті міськради йдеться про те, що до громадських місць належать «під’їзди, ліфти, інші місця загального користування багатоквартирних житлових будинків, приміщення та прилегла території державних установ, закладів охорони здоров’я, освіти, храмів, молитовних будинків інших культових будівель та споруд, будь-яких підприємств, установ та організацій усіх форм власності, об’єктів культурного призначення, ринки, зупинки громадського транспорту, підземні переходи, парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, пляжі тощо».

У Хмельницькому до громадських місць також належать п’ятиметрова зона по периметру зупинок громадського транспорту, п’ятиметрова зона по периметру від входу в громадське місце, триметрова зона по периметру банкомату, пішохідна частина вулиці Проскурівської та майдан Незалежності.

У разі запровадження обмежень на пересування у громадських місцях це фактично означатиме запровадження обмеження на вихід із дому. Адже вийти з квартири можливо лише через громадське місце.

Головні новини 25 квітня про поширення коронавірусу та карантин дізнавайтеся з нашої окремої новини.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • Ygdykhffyjj Romanovich Ihor

    Дибілізм повний !!!
  • Виктор Любимоф

    Цирк не гасит свет 😂
  • Анна Кирик

    А пускают в инфекцыоную больницу во время епидемии ?Что то не так раз пускают.Я с мамой лежала с диареей так мужа не пускали ,а сейчас пускают🤔
  • Vitaly Davidovich

    Фактично впровадили найбільш ефективний метод розповсюдження коронавірусу. Водії тролейбусів на кожній зупинці відкривають двері у свою кабіну, щоб  перевірити спецпосвідчення. Більшість водіїв не витримують цілий день у  масці, тому її знімають. Поки водії були у закритих кабінах ризику не було. Тепер вони з кожним пасажиром обмінюються коронавірусом. Навіть якщо у масці - це захист тільки від  власних виділень. Вірус через неї вільно проходить. Подивіться доктора  Комаровського.

    Цікаво хто дав інструкцію водіям саме так перевіряти документи та ризикувати здоров'ям своїм і пасажирів?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up