Карантин та коронавірус: головне 25 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Карантин та коронавірус: головне 25 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Карантин продовжується, а дані по COVID-19 постійно змінюються.

  • Ми зібрали найцікавіші та найсвіжіші дані про коронавірус.

  • За актуальними новинами слідкуйте разом із vsim.ua.

Карантин вніс свої корективи у наше життя. Самоізоляція, обсервація, COVID-19 — зараз саме ці слова постійно на слуху. Але новин про це  настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

Саме тут ми збираємо найактуальніші новини про події в Хмельницькому, Україні та світі, пов’язані із COVID-19. Новина динамічна і постійно оновлюється. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та будьте у курсі найактуальніших подій.

Головне 25 квітня

22:55 — один із пацієнтів, хворих на COVID-19 у Нетішині, — працівник Хмельницької АЕС.

Відео дня

20:40 — кількість померлих від COVID-19 у світі перевищила 200 тисяч осіб. Найбільше смертей зареєстрували у таких країнах:

  • США — 53 243
  • Італія — 26 384
  • Іспанія — 22 902
  • Франція — 22 614
  • Велика Британія — 20 319
  • Бельгія — 6917
  • Німеччина — 5805

20:20 — другий випадок COVID-19 зафіксували у Красилівському районі. Це 72 випадок на Хмельниччині від початку пандемії.

19:55 — сонячне світло, тепло та волога прискорюють загибель коронавірусу — результати дослідження американських вчених.

17:15 — українська фірма «Укргентех» почала виготовляти тест-системи для ПЛР-аналізів на коронавірус. Ми дізналися, що про це підприємство відомо.

16:15 — ми зробили для вас та вашої малечі підбірку дитячих книжок про коронавірус.

15:20 — у Нетішині вперше підтвердили випадки COVID-19. У двої пацієнтів виявили пневмонію, тому провели тестування на коронавірус. Тим часом у Хмельницькому одужала дівчина 2002 року народження.

15:05 — світом шириться новий карантинний челендж «Cat vs Dog». І ви теж можете взяти в ньому участь.

14:20 — хмельничанка збирає допомогу для хмельницького військового госпіталю. Дізнавайтеся, як можна допомогти.

14:00 — хмельничанам можуть обмежити право перебувати у громадських місцях та пересуватися ними у вихідні дні. Поки це лише рекомендація обласної комісії з ТЕБтНС. У міськраді рішень щодо цього поки не приймали.

13:30 — ми поцікавилися, яка зараз ситуація у притулку для тварин та як волонтери допомагають безпритульним собакам у місті. Про все це у нашому матеріалі.

12:10 — від COVID-19 вилікувалися двоє мешканців Шепетівки. Таким чином кількість хмельничан, які одужали, зросла до 15.

11:40 — в уряді представили план виходу України з карантину. Він складається з п'яти етапів, кожен із яких має певні умови. Дізнавайтеся більше.

10:15 — ще одна мешканка Хмельницького одужала від COVID-19. Сьогодні її планують виписати з інфекційної лікарні.

09:30 — загальна кількість випадків COVID-19 в Україні — 8125. Такі дані повідомляє МОЗ. За станом випадки розподілені так (у дужках приріст за добу):

  • хворіють зараз — 7142 (+478)
  • одужали — 782 (+181)
  • померли — 201 (+8)

Головне 24 квітня

18:30 — першу партію ПЛР-тестів українського виробництва обсягом у 200 тисяч одиниць відправили по областях.

«В Україні розпочалося виробництво ПЛР-тестів. Сьогодні ми отримали першу партію — це 200 тисяч тестів. Вони на вихідних роз’їдуться по областях, по спеціальних лабораторіях, які проводять ПЛР-тестування», — повідомив секретар координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

За словами Тимошенка, наступного тижня очікується ще майже 400 тисяч таких тестів.

17:25 — протягом минулого тижня Хмельниччина збагатилася новими засобами індивідуального захисту для медиків та персоналу лікарень. Їх отримали із державних закупівель. Додатково, за кошти приватного бізнесу, область отримала різне обладнання. Про це сьогодні під час чергового брифінгу розповів голова ХОДА Дмитро Габінет. Читайте детальніше.

16:10 — на території області за даними ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» зареєстровано з підозрою на COVID-19 9 осіб (0 дітей, 2 медпрацівника): у містах Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів, у Старосинявському та Чемеровецькому районах. Про це інформує Хмельницька ОДА.

15:30 — за добу обласним лабораторним центром досліджено біоматеріали:

  • 26 хворих в області на пневмонію;
  • 8 працівників Хмельницької ПМСД;
  • 5 жителів Красилівського району, що є контактними особами із хворими з міста Вишневе Київської області;
  • 13 лікарів та 7 пацієнтів Хмельницької інфекційної лікарні;
  • 13 працівників правоохоронних органів, що брали участь у слідчих діях в Чернівецькій області;
  • 6 працівників Кам’янець-Подільської міської лікарні;
  • контактних осіб з Кам’янець-Подільського, Шепетівського, Чемеровецького районів тощо.

Всі результати негативні. Про це інформує Хмельницька ОДА.

14:40 — отримано перший негативний результат методом ПЛР у жительки Кам’янець-Подільського району, що перебуває на обліку в Чернівецькій області. (Людина, яка перехворіла на коронавірусну інфекцію, вважається здоровою після отримання 2-х негативних тестів методом ПЛР та висновку лікаря про стан здоров’я пацієнта).

14:15 — з початку коронавірусної кризи в Іспанії померли 22 524 інфікованих. 440 людей померли від коронавірусу за попередні 24 години. Це трохи більше, ніж позавчора, коли померло 435 людей. Вже шостий день поспіль кількість загиблих не перевищує 500. Кількість пацієнтів з коронавірусом, які одужали протягом останніх 24 годин, перевищила кількість нових випадків: за добу з лікарень виписали 3105 осіб (загалом 92 355), тоді як нових випадків інфекції підтверджено 2796. Про це повідомляє «Європейська правда».

13:30 — хмельницький «Новатор» виготовив апарат ШВЛВін буде коштувати значно дешевше, ніж його світові аналоги. Постачати апарат готові менш як за 20 тисяч гривень за один прилад.

— Вартість імпортних апаратів сягає 50 тисяч доларів. Ми з нульовою рентабельністю для нашого підприємства готові постачати цей препарат за ціну меншу ніж 20 тисяч гривень за один виріб, — каже директор.

Ну а поки представники Офісу Президента вже передали апарат на сертифікацію до МОЗ України. У разі отримання сертифікації і держзамовлення на заводі готові виробляти до 10 тисяч апаратів ШВЛ на місяць.

12:10 — у Хмельницькому одужали два лікаря з військового госпіталю. Загалом це вже 12 випадків одужання в області. Про це vsim.ua повідомила Ольга Саліпа, керівник групи з інформування населення штабу з питань запобігання занесенню та поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 на території міста Хмельницького

11:30 — «У Старокостянтинівському районі вперше виявили випадок COVID-19». Про це повідомили вчора у прес-службі Хмельницької ОДА. Однак, сьогодні дані про те, що саме в мешканки цього району підтвердили захворювання, спростували. 

З’ясувалося, що захворіла жінка із Красилівського району. Вона з власної ініціативи вирішила пройти обстеження в «сусідів». Вчора, 23 квітня, жінка прибула до районної лікарні Старокостянтинова, де їй і встановили діагноз пневмонія. Пацієнтку поклали в окремий бокс. Про це розповів виконуючий обов’язки директора ЦРЛ Дмитро Саліпа.

Згодом жінці зробили експрес-тест для перевірки на COVID-19. Він був негативний. Детальніше — ТУТ.

10:50 — «На 07:00 24 квітня в Збройних силах зареєстровано 51 випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з них 15 осіб одужали та 2 летальних випадки». За минулу добу у ЗСУ зареєстрували 5 нових випадків захворювання. про це повідомляє командування медичних сил ЗСУ.

10:20 — вчора 20 наших медичних працівників повернулися з Італії. Наразі вони проходять обсервацію в одному з санаторіїв під Києвом. Усі вони повернулися, усі вони здорові, — повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

08:50 — в Україні найближчим часом, імовірно, буде запущено масове ІФА-тестування на антитіла до нового коронавірусу — для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби. Про це головний державний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1».

— Я думаю, найближчим часом буде масове тестування населення саме на наявність антитіл, — говорить Віктор Ляшко.

Також він пояснив, що така діагностика покаже, перехворіла людина на COVID-19 чи ні, чи є імунітет. Але ІФА-тести ще не запущені в Україні, бо «вони тільки проходять випробування». Це має бути тест на специфічні антитіла. За словами Ляшка, Україна буде «п'ятою країною в світі», де стануть використовувати такий метод. Заступник голови МОЗ, однак, наголосив: поки немає точної інформації, яка тривалість імунітету від SARS-CoV-2. За попередніми даними, вона не перевищує трьох місяців.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up