Вперше в Кам’янці-Подільському лікарі провели пересадку серця (ФОТО)

Вперше в Кам’янці-Подільському лікарі провели пересадку серця (ФОТО)
Фото з допису Михайла Посітка
  • Шанс на життя подарував посмертний донор з Дунаївців.
  • Дізнавайтесь, як пройшла операція.

Сьогодні, 14 березня, у міській лікарні Кам’янця-Подільського провели чотири трансплантації завдяки посмертному донору.  Одну з них, найскладнішу, пересадку серця — лікарі зробили вперше. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Кам'янця - Подільського, Михайло Посітко.

"Четверо важких і безнадійних пацієнтів отримали шанс на нове життя завдячуючи посмертному донору. Одна з чотирьох трансплантацій – пересадка серця", – розповів мер Кам'янця. 

Відео дня

Операція надскладна і термінова, а оскільки донор – з міста Дунаївці, операцію провели в міській лікарні Кам’янця-Подільського.

Укрінформу директор КНП «Кам’янець-Подільська міська лікарня» Борис Сирота розповів, що оперувала команда з майже двох десятків фахівців із Першого Львівського медичного об’єднання та міської лікарні Кам'янця - Подільського.

Крім пересадки серця, донор врятував життя ще трьох пацієнтів, яким потрібна була трансплантація. У посмертного донора вилучили серце, печінку та нирки. Серце пересадили реципієнту, який прибув зі Львова

"Честь і шана донору, який врятував життя чотирьох незнайомих людей. Подяка медичним фахівцям за висококваліфіковану надскладну працю", – додав міський голова.

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницькій міській лікарні нейрохірурги врятували пацієнта, якого госпіталізували із гострою формою мозкового інсульту. Лікарі прооперували судини головного мозку. Незважаючи на те, що рішення проводити операцію було прийняте раптово, пацієнт почувався добре. Детальніше про це читайте в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач20

    А може _ Дунаєвець, грамотії?
  • Людмила

    Дай Боже щоб вижив, бо у К-П рівень медицини, м'яко кажучи, не дуже високий
  • Мар'яна Хороша

    Дунаївець, а не Дунаївців 🙈

    читач34 reply Мар'яна Хороша

    Дунаївці- отже ДунаївцІВ ! Вчіть українську!)
  • Ольга

    🇺🇦

keyboard_arrow_up