Як Хмельницький виходитиме з карантину. Версія Симчишина

Як Хмельницький виходитиме з карантину. Версія Симчишина
  • Міський голова планує поступово послаблювати карантинні обмеження. 

  • Для цього має чіткий план виходу із  карантину та просить про повноваження в Кабміну. 

  • Своїми думками та пропозиціями він поділився в інтерв’ю для vsim.ua.

Майже два місяці країна живе в умовах жорсткого карантину. Життя ніби зупинилося. Бюджети міст пустіють із шаленою швидкістю, адже частину заощаджень перекинули на боротьбу з коронавірусом та забезпечення опорних лікарень. Лише за квітень казна Хмельницького недоотримала близько 47 мільйонів гривень. Не в захваті від карантинних обмежень і місцеві мешканці. Через заборони для малого бізнесу вчора, 4 травня, на майдані Незалежності приватні підприємці влаштували акцію протесту

На неї завітав міський голова. Він розповів, що неодноразово звертався до Уряду з проханням передати більше повноважень на місця, які стосуються регулювання карантинних обмежень. Відповідно, Олександр Симчишин має власну стратегію та план виходу із карантину для нашого міста. Своїми думками та пропозиціями він поділився в інтерв’ю для vsim.ua. 

"Варто було ввести надзвичайний стан"

Міський голова вважає абсолютно вірними карантинні обмеження, які держава запровадила у березні. Однак, на думку Олександра Симчишина, Хмельницький готовий із них поступово виходити ще від початку місяця. 

Відео дня

За словами Олександра Симчишина людям пора пристосовуватися жити з коронавірусом та відновлювати різні сфери життя. 

"Можемо послаблювати обмеження"

У Хмельницькому ситуація із захворюваність на коронавірус не критична. Станом на 15:00 у місті 4 хворих (до виходу матеріалу - один пацієнт одужав, тобто зараз маємо 3 випадки захворювання на COVID-19). Всього захворіло за два місяці 17 людей із міста. Відповідно до цих показників, міський голова вважає за доцільне відновити роботу деяких сфер життєдіяльності. 

Міський голова назвав галузі та об’єкти, які на його думку, мають відкритися першими у Хмельницькому. Маючи відповідні повноваження ці сфери, за словами міського голови, відновили б свою роботу ще з 1 травня. 

За його версією, з першого травня мали б працювати:

  • оптові та роздрібні магазини непродовольчої групи
  • нотаріуси та адвокати
  • стоматології
  • ринки (речові, будівельні, автомобільні)
  • салони краси та перукарні
  • літні, спортивні, дитячі майданчики
  • парки, сквери
  • літні тераси ресторанів та кав’ярень
  • автотранспорт у межах міста.

Олександр Симчишин зазначив, що з 12 травня місто готове запустити режим звичного руху громадського транспорту. Однак для цього необхідний дозвіл Кабміну. 

"Треба подбати про одоровлення дітей"

За наявності повноважень, з 12 травня міський голова готовий відкрити ТРЦ у частині торгівлі. Що стосується розваг, за словами мера, поки слід почекати.

Натомість, за словами Олександра Симчишина, варто подбати про дитяче оздоровлення та роботу дитячих садочків в літній період. Наразі міська влада готує черговий лист до Кабміну з проханням дозволити відкриття частини дитячих садочків у липні-серпні.

В інтерв’ю Олександр Симчишин детально відповів на питання про відкриття ринків та їх роботу в умовах карантину. Розповів про пільги для малого бізнесу та виплати по кредитах для  окремих підприємств. Про все це детальніше, дізнавайтеся у відео.

00:45 - перші рішення щодо карантину в Україні та місті у березні
02:50 - завдання влади під час карантину
04:30 - коли та як має запроваджуватися карантин через коронавірус
05:30 - ініціатива місцевої влади щодо передачі повноважень на запровадження обмежувальних заходів
07:30 - «Епіцентр» працює, не зважаючи на заяви та нормативні документи
07:50 - що варто було би дозволити у Хмельницькому від 1 травня
11:20 - робота транспорту в межах міста
12:50 - спеціальний режим роботи транспорту
13:55 - можлива робота автобусів у режимі спеціальних перевезень
15:10 - робота торгових центрів
17:20 - порушення у роботі ринків
20:05 - якими можуть бути умови роботи речового ринку
21:20 - робота дитячих садочків та шкіл під час карантину
24:15 - скасування карантинних пільг для бізнесу
24:15 - ініціатива ВСІМ та корпорації RIA щодо підтримки місцевого бізнесу

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (75)
  • Валентина Цыбульская

    Разочаровал
  • Валентина Масловська

    Відкривайте запускайте  тоді як шарахне на всі 100.
  • Роман Симаш

    Астанавитесь
  • Кирило

    Все вірно мер мислить, але потрібно поступово не в одну мить,моя така думка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up