Як оформити інвалідність хмельничанам, які опинилися за кордоном

Як оформити інвалідність хмельничанам, які опинилися за кордоном

Медики кажуть, це можна зробити дистанційно.

Під час повномасштабного вторгнення чимало хмельничан та мешканців області виїхали за кордон. Частина повернулась назад. Дехто знайшов роботу і продовжив перебування в іноземній державі.

Тим, хто опинився за межами України під час воєнного стану та потребує оформлення інвалідності, можна зробити це дистанційно. У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, які документи для цього треба та куди їх надсилати. 

— У вас на руках мають бути медичні документи та обстеження. Ви маєте надіслати їх українською мовою до сімейного лікаря або лікуючого лікаря на території України, щоб оформити направлення медико-соціальної експертної комісії (форма 088/о), — пояснюють в МОЗ, 

Відео дня

Потім їх розгляне лікарсько-консультативна комісія. І за наявності ознак інвалідності документи передадуть на медико-соціальну експертну комісію для проведення експертизи і встановлення інвалідності.

Якщо у разі звернення для встановлення інвалідності особа не може прибути на огляд до МСЕК, комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно. 

Для тих осіб, які знаходяться за кордоном і яким необхідно поновити довідку про інвалідність і повторно пройти МСЕК, продовжили строк дії infoінвалідності на весь термін дії воєнного стану на території України і 6 місяців після його припинення/скасування.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Звичайно, що можна зробити інвалідність дистанційно. В голови МСЕК є ж банківська картка.

keyboard_arrow_up