Як працює Єдиний медичний номер Хмельницького

Як працює Єдиний медичний номер Хмельницького
Фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Щоб записатися в амбулаторію чи поліклініку телефоном, більше не треба шукати номери в знайомих чи в Інтернеті.

  • Достатньо набрати Єдиний номер, який вже працює у Хмельницькому.

У Хмельницькому розпочав роботу Єдиний медичний номер. Запустили його сьогодні, 1 серпня. Спеціальна телефонна лінія — 0 800 202 103 — призначений для пацієнтів, які бажають записатися на прийом спеціалістів комунальних медичних закладів.

Зараз до установ, які обслуговує номер, належать:

  1. Відео дня
    /li>

Коли пацієнт телефонує за номером, йому пропонується обрати заклад, до якого він хоче записатися. Він має натиснути кнопку від 1 до 4 відповідно до перелічених установ вище. Після цього система з’єднує його з контакт-центром відповідного закладу. Як розповів начальник управління охорони здоров’я міськради Борис Ткач, у кожному з контакт-центрів працює шість-вісім працівників.

Вони надають інформацію з приводу того, де, коли та як можна отримати консультацію певного лікаря чи певну медичну послугу. Якщо в момент дзвінка пацієнта всі оператори будуть зайнятими, йому перетелефонують протягом 10 хвилин.

— Наприклад, потрібно зробити обстеження якимось методом. Через контакт-центр можна уточнити, що в такому-то закладі це може бути, наприклад, завтра, а в іншому, який користується більшою популярністю, або більшим попитом, або розміщений ближче до центру Хмельницького, там через тиждень. І вже як людину влаштовує, вона обирає собі, коли буде йти, — розповів чиновник.

Нагадаємо, що завдяки медичній реформі пацієнти можуть вільно обирати медичні заклади, де вони хочуть отримати медичну послугу. Більшість послуг надаються за направленням сімейного лікаря.

Як зазначив Борис Ткач, запровадження номера розвантажує реєстратури та покращує доступ до інформації. Як і раніше, до лікарів можна записуватися через систему «Medics». Втім, як зазначив Борис Ткач, часом буває так, що запис до спеціаліста доступний, а сам він на лікарняному чи на курсах. З допомогою Єдиного номера можна уточнити, чи дійсно лікар приймає.

Дзвінки на номер є безкоштовними, фактично за них платять з міського бюджету. Надалі до лінії планують під'єднати всі міські комунальні медичні заклади, а саме перинатальний центр, міську та інфекційну лікарні.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Инна Миколюк

    Ще б навчити операторів слухати і чути , що питає людина , а не автоматично відповідати без конкретної відповіді на чітко поставлене запитання
  • Таня Кошенко

    У 8:15 запису до ендокринолога вже немає, з 8:00 набирала 5разів, відповідь чула :"Всі оператори зайняті". Чому відмінено запис через медікс?
  • Наталія Анішкіна

    Дуже зручно для людей десь від 55
  • Андрей Гришнюк

    Дуже великі сумніви мене беруть що це все буде працювати добре!

    Може на початку.

    А потім все буде як зазвичай і передзвонювати ніхто не буде!

    І не дозвонишся!

keyboard_arrow_up