Як вберегти дитину від стресу в лікарні - поради Супрун

Як вберегти дитину від стресу в лікарні - поради Супрун
Фото: teddyclub.info
  • Зазвичай дитина переживає стрес під час перебування у лікарні.
  • Важливо навчити її долати негативні емоції.
  • Уляна Супрун дала кілька порад, як це зробити.

Похід до лікарні з дитиною інколи є справжнім випробуванням для батьків та стрес для самих дітей. У більшості випадків малеча боїться навіть зайти в лікарню.

Найкращий спосіб вберегти дитину від стресу це подолати негативні емоції. Про це написала у Фейсбук виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Як вона зауважила, лікарня є незвичайним місцем для дітей, де навколо незнайомі люди та речі, які можуть викликати негативні емоції, інколи навіть страх. В цьому випадку роль батьків надзвичайно важлива.

Відео дня

Супрун дає кілька порад, як подолати стрес:

1. Попереджайте дитину про візит до лікаря. Розкажіть малечі заздалегідь, що ви збираєтесь до лікаря та з якою метою.

2. Дітям потрібно пояснити де вони знаходяться і що відбувається. Розказуйте їм, що робить лікар, за можливості, розповідайте щось приємне, щоб відволікти від процедур.

3. Виховуйте у малечі довіру до лікаря. Щоб запобігти негативним емоціям, варто налагодити довірливі стосунки з лікарем.

4. Позитивні стимули. Пообіцяйте дитині, що після лікарні ви зробите разом щось приємне. Замість докорів чи погроз підбадьорте та підтримайте дитину. Також для цього можна взяти з собою до лікарні улюблену іграшку чи книгу.

5. Втома та поганий настрій батьків можуть передаватись дитині. Тому не забувайте турбуватись і про себе. Спокійні та позитивно налаштовані батьки передають позитив і своїм дітям.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up